Sedinta cu scantei la CJ

Sedinta cu scantei la CJ

Sedinta cu scantei la Consiliul Judetean. Prima grenada care a explodat relatiile dintre consilierii PNL si PSD a fost proiectul cu privire la organigrama si Statutul de functii ale Directiei Judetene de Administrare a Drumurilor si Podurilor Iasi.

Sistem de taxare pentru parcul auto de la aeroport
UPA din Iasi, singura universitate privata din Moldova cu „grad de INCREDERE” garantat ARACIS

Dupa o cearta ca la usa cortului, majoritatea constituita la CJ in frunte cu alesii PSD a parasit sala din cauza a ceea ce a numit atitudinea nedemocratica a presedintelui consiliului judetean Cristian Adomnitei.

Masterplanul drumurilor a ajuns la cosul de gunoi. Alegatorii se pare ca mai pot rabda pina la finalizarea disputelor politice. Sedinta consiliul judetean a inceput si s-a sfarsit cu dispute. Au fost blocate mai multe proiecte de pe ordinea de zi printre care se numara Organigrama si Statutul de Functii ale Directiei Judetene de Administrare a Drumurilor si Podurilor Iasi. Proiectul privind propunerile de repartizare pe unitatile administrativ-teritoriale a procentului de 20% din cotele si sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru echilibrarea bugetelor locale a pus gaz pe foc. Consilierii PSD au parasit sala de sedinta.

“Astazi am asistat la o premiera trista infaptuita de PSD, pusi in fata asumarii responsabilitatii pentru vot, pentru ca puteau exista repercursiuni de natura penala in urma unui punct de pe ordinea de zi, consilierii PSD au refuzat sa asume acest vot si cred eu speriati de responsabilitate s-au ridicat, ei avand majoritate au facut ca cvorumul sedintei sa nu mai existe. Prin urmare alte cateva puncte importante de pe ordinea de zi a sedintei ordinare de plen a consiliului nu au mai apucat a fi votate prin parasirea lucrarilor de catre PSD si anume rectificarea bugetului la aeroportul Iasi.  De asemnea, au modificat masterplanul de drumuri, modificarea a fost neprofesionist a, a indus erori cel putin materiale", a declarat Cristian Adomnitei , presedintele CJ Iasi .

“Grupul consilierilor PSD, si majoritatea constituite la nivelul Consiliului Judetean au parasit sala de sedinta din sedinta de plen de astazi dorind sa traga un semnal de alarma asupra atitudinii nedemocratice pe care actualul presedinte al Consiliului Judetean o exercita in impul sedintelor de consiliu folosindu-se de sprijinul secretarului general al judetului in asa fel incat neavand majoritatea in consiliu cu un singur vot care il caracterizeaza in plenul Consiliului Judetean Iasi si desigur cu celelalte doar 7 voturi ale grupuliui PNL, sa exercite presiuni si sa induca o anumita stare de fapt cu privire la adoptarea proiectelor de hotarari in plenul Consiliului Judetean", a declarat Cristian Stanciu lider de grup al consilierilor juteteni PSD.

“Inca o data se dovedeste ca consilierii PSD au venit aici si au pacalit alegatorii pentru ca ei nu reprezinta interesul celor care i-au trimis in acest parlament judetean, ei practic aici urmaresc interese personale, nicidecum interesele alegatorilor. Dupa cum ati vazut au parasit sala de sedinta", a declarat Liviu Bulgaru, consilieri judetean PDL

Proiectele care au fost blocate dar si cele care nu au reusit sa fie discutate vor fi trecute pe ordinea de zi a viitorei sedinte a Consiliului Judetean.