Secretarul general al NATO: Romania are o pozitie puternica in cadrul organizatiei

Secretarul general al NATO: Romania are o pozitie puternica in cadrul organizatiei

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat joi, ca Romania are o pozitie puternica in cadrul NATO, iar faptul ca ambasadorul Romaniei la NATO, Sorin Ducaru, a fost numit miercuri asistent al secretarului general pentru riscuri de securitate emergente este o expresie a acestui lucru.

Orbit de gelozie, un tanar i-a dat cu toporul in cap unui consatean
Iata ce raspuns au primit profesorii ieseni de la Ministrul Delegat pentru Dialog Social

Anders Fogh Rasmussen, a venit joi in Romania. El va sta in tara noastra pana maine si se va intalni cu mai multi oficiali romani.

Printre acestia se numara  presedintele Traian Basescu, premierul Victor Ponta, ministrul de Externe, Titus Corlatean si cel al Apararii, Mircea Dusa. Rasmussen va primi in tara noastra  titlul "Doctor Honoris Causa" din partea Universitatii Bucuresti.

Secretarul general al Aliantei Nord-Atlantice a subliniat, intr-un interviu pentru Agerpres, ca Romania este un aliat foarte apreciat si a afirmat ca va multumi liderilor politici de la Bucuresti pentru contributia substantiala a Romaniei la operatiunile conduse de NATO, in special la cea din Afganistan.

„Asa cum am spus, voi multumi Romaniei pentru contributia ei substantiala la operatiunile conduse de NATO, in special in Afganistan. Romania are un contingent foarte mare care opereaza in Afganistan, intr-unul din 'locurile fierbinti'. Felicitam trupele romanesti pentru profesionalismul si curajul lor. Au jucat un rol important in Afganistan si ne-au ajutat sa ne indeplinim obiectivul de a impiedica Afganistanul sa devina din nou un refugiu pentru teroristi. Aceasta parte a sarcinii noastre a fost indeplinita…Deci, Romania contribuie la operatiunile noastre. Mai mult decat atat, Romania este foarte activa intr-un numar de proiecte colective, multinationale, ceea ce este foarte important ca parte a ceea ce eu numesc 'Smart Defence' pentru ca, dupa parerea mea, modalitatea de a ne asigura o utilizare mai eficienta a resurselor in viitor este ca un anumit numar de tari sa coopereze… In final, voi mentiona contributia politica a Romaniei la NATO si poate, in aceasta privinta, voi evidentia faptul ca tocmai l-am numit pe actualul ambasador al Romaniei la NATO, Sorin Ducaru, in postul de asistent al secretarului general pentru riscuri de securitate emergente. El va conduce una dintre diviziile noastre din NATO care se ocupa de noile amenintari si provocari de securitate. Abia astept sa cooperez cu ambasadorul Ducaru in aceasta pozitie. Il cunosc deja foarte bine, este ambasador al Romaniei la NATO de mult timp, de fapt este cel mai vechi ambasador la NATO dintre toti colegii sai, deci este si ceea ce numim decanul Consiliului NATO. Am mentionat acest lucru pentru ca este o expresie a pozitiei puternice a Romaniei in cadrul NATO”, a spus Rasmussen.