Se reia activitatea pe albia raului Bahlui

Se reia activitatea pe albia raului Bahlui

Daca la inceputul lunii decembrie lucrarile de betonare a albiei Bahluiului au intrat in conservare din cauza sezonului rece, zilele trecute, executantul lucrarilor din cadrul obiectivului de investitie „Regularizare rau Bahlui in Municipiul Iasi“, firma de constructii speciale Dimar, a anuntat reluarea activitatii pe cursul de apa.

Reconstructia statutului femeii: de la discriminare la dezvoltare profesionala si egalitate de sanse
Capitala regiunii de Nord-Est a Romaniei va fi la Iasi?

Principalele actiuni ce vor fi intreprinse in perioada imediat urmatoare, presupun curatarea si amenajarea cailor de acces pentru organizarea de santier si a rampelor la punctele de lucru in care urmeaza sa se execute lucrari, deplasarea de utilaje (excavatoare si buldozere) la punctele de lucru, desfacerea celor patru diguri de pamant provizorii, ridicate pe cursul de apa.

Astfel se are in vedere asigurarea curgerii libere a apei si preintampinarea producerii de blocaje, ca urmare a dislocarii si ingramadirii formatiunilor de gheata, precum si asigurarea unui nivel al apei scazut pentru executia lucrarilor.

In functie de conditiile meteo, in sectorul amonte de Podul de Piatra vor incepe lucrari de reprofilare a albiei minore in zona Cicoarei si de protectie a malurilor cu gabioane, in zona podului mentionat.

Obiectivul de investitie „Regularizare rau Bahlui in Municipiul Iasi“, parte a  proiectului „Lucrari pentru reducerea riscului la inundatii in bazinul hidrografic Prut – Barlad“, are ca scop principal asigurarea unui standard minim de protectie a orasului Iasi de 1% (aparare impotriva viiturilor cu probabilitate de aparitie o data la 100 de ani). Conform reprezentantilor Administratiei Bazinale de Apa Prut – Barlad, lucrarile de betonare a albiei Bahluiului sunt in grafic.

Lucrarile la raul Bahlui, incepute inca din martie 2011, cu finantare asigurata de la bugetul de stat, au ca termen de finalizare luna august a acestui an.