Se da in carti pentru functia de prefect. Victorel Lupu, favorit. Primaria nu are nicio propunere

Se da in carti pentru functia de prefect. Victorel Lupu, favorit. Primaria nu are nicio propunere

In locul sau, vicepresedinte la Consiliul Judetean ar putea fi Cristian Stanciu.

Divorteaza de Valentine’s Day!
Prefectura demareaza o campanie pentru promovarea produselor romanesti

Noul prefect al judetului s-ar putea gasi la doar cateva birouri distanta de cel al lui Romeo Olteanu. Conducerea filialei iesene a partidului s-a intrunit joia trecuta pentru a discuta situatia creata de demisia lui Olteanu, dupa ce a fost prins baut la volan.

Surse din cadrul partidului afirma ca principalul favorit pentru fotoliul de prefect este vicepresedintele Consiliului Judetean, Victorel Lupu. Acesta este al treilea nume vehiculat in mediul politic iesean, dupa cel al lui Marian Bosianu, care a mai ocupat functia de prefect in urma cu doi ani, si al consilierului local Catalin Bulgariu. Bosianu ar urma insa sa preia conducerea Directiei Regionale Antifrauda, avizul favorabil fiind asteptat in cursul acestei saptamani.

„Decizia cu privire la numele prefectului va fi luata de Guvern. Noi nu avem propuneri. Domnul Lupu ar fi foarte bun ca prefect. Este functionar public, conditie obligatorie conform legii. A mai ocupat functia de prefect si s-a dovedit un om echilibrat, la locul lui. Oricum, nu sunt multi functionari publici din care sa alegi. Adica ar fi, dar trebuie o anumita experienta in administratie, trebuie o anumita capacitate de coordonare a oamenilor. Sedinta de guvern va fi marti, dar nu putem spune daca va fi numit un prefect definitiv sau va fi confirmat ca interimar Bogdan Abalasi”, a declarat primarul Gheorghe Nichita, presedintele organizatiei judetene a PSD si vicepresedinte al partidului.

Victorel Lupu a mai fost prefect in 2009. Acesta nu a putut fi contactat ieri pentru a confirma posibilitatea de a-l inlocui pe Romeo Olteanu. Daca Lupu va fi numit prefect, locul sau de vicepresedinte al CJ ar putea fi preluat de liderul grupului de consilieri judeteni ai PSD, Cristian Stanciu.