Scumpiri si redenumiri de strazi, pe agenda CLM de astazi

Scumpiri si redenumiri de strazi, pe agenda CLM de astazi

Consilierii locali vor aproba astazi doua denumiri de strazi. Astfel, strada Dancu, care se intinde intre strazile Cuza Voda si Sf. Sava, se va numi Strada Manastirea Dancu, dupa numele edificiului din vremea lui Petru Rares care a fost demolat la inceputul secolului XX, respectiv in anul 1903. Manastirea Dancu a fost construita in anul 1541, pe locul unde se afla acum Teatrul National "Vasile Alecsandri".

„Protejeaza-ti rinichii, controleaza diabetul!”
REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2012: TOPUL LICEELOR din Iasi

Cea de-a doua strada ce va fi botezata astazi dupa numele dirijorului Achim Stoia se intinde intre strazile Costache Negri si Anastasie Panu. Un alt proiect ce va fi dezbatut se refera la scutirea de la plata impozitelor pe locuinte a unui numar de 44 de familii cu domiciliul in strada Costache Negri si strada Decebal. Acestia vor beneficia de scutirea de la plata impozitului pe o perioada de 9 ani, pe motiv ca au executat lucrari de termoizolare pe cheltuiala proprie.

In respectivul proiect de hotarare, o ieseanca din strada Costache Negri este scutita de doua ori de la plata impozitului pe cladiri, pe aceeasi adresa. Majorarea tarifelor de salubritate va fi aprobata tot in cadrul acestei sedinte. Totodata, consilierii vor analiza si proiectele privind vanzarea mai multor terenuri catre Fundatia FEG, SC Dragon Com si SC Calin Loto.