SCANDAL cat cladirea Penitenciarului din Iasi dupa mesajul lui Tudorel Toader

Federatia Sindicatelor ANP ii cere ministrului Justitiei, Tudorel Toader, sa prezinte acte care arata ca penitenciarul Iasi, Corpul A, e pe lista de r

20 la suta din bugetul Iasiului este destinat cheltuielilor de capital
Finala Fame Lab Romania castigata de un student din Iasi

Federatia Sindicatelor ANP ii cere ministrului Justitiei, Tudorel Toader, sa prezinte acte care arata ca penitenciarul Iasi, Corpul A, e pe lista de reparatii capitale pentru 2018. Precizarea vine dupa ce ministrul a scris pe Facebook ca cei 450 detinuti nu au fost evacuati in regim de urgenta, ci au fost redistribuiti. Imediat dupa apelul lansat de FSANP, ministrul a revenit cu o promisiune.

„Ministrul Toader posteaza pe pagina de Facebook un mesaj referitor la evacuarea Corpului A al Penitenciarului Iasi, precizand ca nu este vorba despre o evacuare de urgenta a celor peste 450 de detinuti, desi cladirea este un pericol pentru „siguranta vietii” inca din februarie 2017, iar dansul a fost informat personal despre asta in august 2017. In acest context, cunoscut fiind faptul ca Tudorel Toader are neplacutul obicei de a dezinforma, il somam public sa prezinte documentele care demonstreaza ca pe lista de reparatii capitale pentru anul 2018 se afla si Corpul A al Penitenciarului Iasi, corespondenta la care domnia sa face referire nefiind relevanta raportat la gravitatea situatiei”, transmite FSANP.

„Consideram extrem de grav faptul ca la 6 luni de la data la care Tudorel Taoder a luat la cunostinta despre faptul ca o cladire a unui penitenciar este un pericol pentru „siguranta vietii” nu a dispus dezafectarea acesteia. Faptul ca, in prezent, inca mai sunt 86 de detinuti si personalul care lucreaza cu acestia in acea cladire este o dovada de extrema iresponsabilitate”, precizeaza Federatia.

Ministrul Justitiei a reactionat prompt si a spus: „Maine voi face publice toate documentele la care am facut referire in mesajul precedent”!