Sarbatorile de iarna de 1.5 milioane de lei

Suma reprezinta jumatate din bugetul alocat lucrarilor de deszapezire din aceasta iarna. Sefii din Primarie au creionat un program artistic pentru aceasta iarna, care seamana leit cu cel din anii trecuti.

Sedinta de lucru a Asociatiei Romane de Salubritate
Defibrilatoare pentru cardiaci in mai multe zone din Iasi

Functionarii sint in pana de idei, motiv pentru care nici la aceasta data nu stiu ce artist va concerta in Piata Palatului, de Revelion. Luna aceasta, iesenii vor avea parte de aceleasi evenimente specifice sarbatorilor de iarna ca in anii trecuti. In oras vor fi organizate tirguri de cadouri, actiuni caritabile pentru familiile defavorizate, concerte de colinde si serbarile pomului de Craciun. Cum era de asteptat, sefii din Primarie nu stiu ce artist sa aduca la Iasi, sa sustina concertul de pe 31 decembrie.

„Bugetul acestor sarbatori se ridica la suma de 1.5 milioane de lei. Un milion de lei sint pentru sarbatorile de iarna si 500 de mii pentru 24 ianuarie. Sa nu uitam ca 24 ianuarie ar putea fi promulgata de presedintele Traian Basescu ca sarbatoare nationala. In acest an, deocamdata nu s-a stabilit exact acum cine va cinta in noaptea de revelion in fata Palatului Culturii. Dar putem asigura iesenii de surprize si bineinteles de revelionul care se va desfasura si in acest an, in ciuda  dificultatilor financiare pe care le traversam”, a declarat Sebastian Buraga, purtator de cuvint al Primariei Iasi. Viceprimarul PDL crede ca o parte din banii alocati sarbatorilor de iarna ar putea fi distribuiti in alta parte. „Dupa parerea mea, prima prioritate e asigurarea deszapezirii orasului. Cred ca banii astia pot fi cheltuiti cu mai multa responsabilitate. Sint deacord cu acordarea unei importante suplimentare zilei de 24 ianuarie, in momentul in care va fi decretata ca sarbatoare nationala. Dar altfel … cred ca sint alte prioritati ale orasului altceva decit ornarea orasului de sarbatori, care e un lucru normal si organizarea eventual a unui concert de Anul Nou”, a declarat Gabriel Grigore, viceprimar. Bugetul alocat sarbatorilor de iarna va fi dezbatut in sedinta ordinara de Consiliu Local de pe 7 decembrie. N.P.