Saragossa Band, Bosquito, Ovidiu Lipan Tandarica, DJ Sava si Annes vor concerta la Iasi in noaptea de Revelion

Municipalitatea a stabilit artistii care vor canta de Revelion la Iasi. Numele acestora apar in caietul de sarcini aferent procedurii de achiziti

Au disparut voluntarii din spitalele iesene. Directorii prefera sa angajeze decat sa-i primeasca
Edilii insista sa construiasca parcare subterana in fata Teatrului National

Municipalitatea a stabilit artistii care vor canta de Revelion la Iasi. Numele acestora apar in caietul de sarcini aferent procedurii de achizitie a serviciilor pentru organizarea evenimentului de la trecerea dintre ani.

Potrivit documentului, pe scena vor urca Saragossa Band (recital de 90 minute), Bosquito si Ovidiu Lipan Tandarica (60 minute), DJ Sava (40 minute) si Annes (40 minute). Evenimentul va fi prezentat de Madalina Balan si Andrei Nourescu.

In document este prevazut si un foc de artificii cu o durata de minimum 10 minute, in intervalul orar 00.00 – 00.10.

Fata de alte documentatii precedente, caietul de sarcini cuprinde informatii mai generoase despre modul in care va fi organizat spectacolul pirotehnic, probabil si in urma scandalului din toamna, cand ISU a anulat, pe ultima suta de metri, focul de artificii cu ocazia Zilelor Iasului. Astfel, in primul rand se specifica in mod clar clasa materialelor pirotehnice care vor fi utilizate, intervalul si frecventa lansarilor, si, nu in ultimul rand, detalii cu privire la manipularea echipamentelor.

„Firma specializata in furnizarea spectacolului pirotehnic isi va asuma responsabiltatea exclusiva pentru siguranta tuturor operatiunilor si metodelor de prestare utilizate, cat si pentru calificarea personalului folosit pe durata contractului“, este o alta prevedere a caietului de sarcini.

In ceea ce priveste locul de tragere, in document se arata ca acesta va fi „convenit impreuna cu autoritatea contractanta“.

„Vor fi trase minimum 2.000 de lovituri, iar inaltimea exploziilor pe cer trebuie sa fie intre intre 10 m si 130 m. Intervalul si frecventa lansarilor: combinatie de 0,3 secunde pana la 3 secunde, corelate pe linia melodica. Initierea si desfasurarea focului de artificii se va face automatizat, fara a fi necesara interventia umana“, se mai precizeaza in document.