Sala de operatie in premiera la Iasi

Peste 80% dintre pacientii Institutului de Boli Cardiovasculare din Iasi vor fi tratati cu ajutorul unei aparaturi de ultima generatie, in valoare de 1,5 milioane de euro si care este adusa in premiera in Romania. Cea mai noua solutie de sala de operatie hibrid instalata in Romania, denumita Artis ZEEGO, a fost inaugurata ieri si reprezinta o investitie de 1,5 milioane de euro, prin programul MECI.

Inca noua cazuri de gripa porcina la Iasi
Basarabenul care a cerut bani in numele prefectului va sta 4 ani dupa gratii

Echipamentul va permite tratarea prin interventii minutioase a peste 80% dintre pacientii cu probleme cardiovasculare si va asigura si instruirea didactica a studentilor Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr.T.Popa”. De asemenea, va creste nivelul si varietatea temelor de cercetare in domeniul cardiovascular. Modernul echipament Artis Zeego este elementul principal al noii sali de operatie hibrid, echipament capabil sa ofere operatorului toate instrumentele necesare efectuarii in deplina siguranta a interventiei.

Sistemul reprezinta cel mai nou echipament de angiografie cu cele mai inovatoare tehnologii medicale, robotice si de soft. „Suntem bucurosi ca, incepand de astazi, municipiul Iasi detine un astfel de echipament modern, unic in tara, care va duce atat la salvarea vietii multor pacienti cu afectiuni cardiologice, cat si la instruirea studentilor care vor opta pentru aceasta specialitate si familiarizarea lor cu cele mai noi tehnici de tratament din domeniu. Astfel, orasul se racordeaza circuitului de valori internationale din domeniu”, a declarat prof. dr. Vasile Astarastoae, rectorul UMF Iasi. A.S.