S-au tradat PD-L-istii la sedinta de Consiliu Local ?

S-au tradat PD-L-istii la sedinta de Consiliu Local ?

Surpriza de proportii la sedinta de CL de ieri: 3 democrat liberali au rupt randurile si s-au aliat colegilor de la PSD si PNL, in favoarea imprumutului de la CET. Mai mult, doi consilieri de la PD-L nici nu s-au prezentat la sedinta

Expozitie la Palas cu echipamentul politiei iesene. Cainii vor face demonstratii
Un gigant IT vrea sa angajeze la Iasi cel putin 1.000 de persoane

, in timp ce de la PSD a lipsit un singur reprezentant, Ioana Timofte. 17 alesi au votat pentru ca centrala sa contracteze de la Banc Post 7,9 milioane de euro, in conditii diferite de cele initiale. Termen de rambursare mai mic, un singur an de gratie, nu trei, iar acela sa fie in anul electoral 2012. Cu o zi inainte de sedinta de Consiliu Local, viceprimarul Gabriel Grigore anunta ca grupul consilierilor PD-L nu va da votul pentru imprumutul de 7,9 milioane de euro pentru CET.

Ieri, insa, sedinta extraordinara de Consiliu a inceput in forta: consilierii PD-L au tinut steagul interpelarilor si parea ca vor ramane in opozitie. Consilierii locali PNL si PD-L au batut moneda pe tema retehnologizarii Centralei de termoficare. Dupa jumatate de ora de discutii a aparut primul semn de slabiciune in PD-L. „Am decis ca la aceasta sedinta sa nu mai votam in grup ci fiecare dintre consilieri sa isi asume individual votul”, a anuntat Gabriel Grigore, viceprimar PD-L.

Imprumutul a adunat 17 voturi de la PSD, PNL si de la PD-L. Cei care au votat diferit de grupul democrat-liberal au fost Constantin Barhala, Laura-Elena Balanovici si Florentin Ciobotaru. Noii termeni de creditare impusi de Bancpost se refera la reducerea perioadei de rambursare de la 6 ani si jumatate la 5, in timp ce perioada de gratie va fi de un an. Partea buna este ca valoarea dobanzii va scadea de la 3,4 milioane de euro la 2,1 milioane de euro. T.B.