S-au aprins luminitele multicolore de sarbatori la Iasi. S-au deschis si cele doua targuri de Craciun

Iasul se scalda, de sambata seara, in sute de mii de luminite multicolore, amplasate de municipalitate in toate cartierele orasului. De 1 Decembrie, i

Batran otravit cu granule folosite pentru desfundarea chiuvetelor
Avizele de functionare pentru Dalkia Termo Iasi, cerute inainte de infiintarea societatii

Iasul se scalda, de sambata seara, in sute de mii de luminite multicolore, amplasate de municipalitate in toate cartierele orasului. De 1 Decembrie, in cadrul unei festivitati care a avut loc pe pietonalul Bulevardului Stefan cel Mare, primarul Mihai Chirica a pornit iluminatul festiv in tot orasul.

Festivitatea a fost precedata de un spectacol pentru copii, cu Mos Craciun, craciunite si reni in costume, iar iluminatul a fost pornit de primar impreuna cu acestia.

In Iasi vor fi doua targuri de Craciun, cate unul in fiecare dintre cele doua puncte centrale de atractie ale iluminatului festiv de anul acesta: unul pe pietonal si celalalt in Piata Unirii.

Pe pietonal, sunt doua tuneluri mari, descoperite, cu arcade din ramuri de brad si ornate cu diverse forme iluminate de-o parte si de alta a unui brad inalt, amplasat in fata Primariei. De-a lungul pietonalului se gasesc si 25 de casute traditionale.

In acelasi timp, Piata Unirii a fost gandita ca o Piata de Craciun, similara cu cea din Sibiu, fiind acoperita cu o perdea de lumini, iar in mijloc este amplasat un brad mare, ornat si iluminat, scrie libertatea.ro.

Piata Unirii, in mijlocul careia se afla statuia lui Alexandru Ioan Cuza, este imprejmuita de 18 casute, de la care pot fi cumparate decoratiuni de craciun, blanuri, produse de alimentatie publica sau obiecte de cult.