Reconstructia statutului femeii: de la discriminare la dezvoltare profesionala si egalitate de sanse

Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei din cadrul  Universitatii ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, in parteneriat cu Universitatea de Vest din  Timisoara, Universitatea Babes-Bolyai  din Cluj-Napoca, Directia de Asistenta Comunitara Iasi, Directia de Asistenta Sociala Comunitara a Municipiului Timisoara si Directia de Asistenta Sociala si Medicala din Cluj – Napoca demareaza,

CJ plateste 1.7 milioane de euro pentru intretinerea Centrului Expozitional Moldova
Fenechiu: Sper ca Nastase sa ramana doar blogger, dupa Congresul PSD

incepand cu aceasta luna,  proiectul  intitulat ,,Reconstructia statutului femeii: de la discriminare la dezvoltare profesionala si egalitate de sanse" (ID 50679). Proiectul are ca obiectiv general prevenirea discriminarii pe criterii de gen pe piata muncii, in scopul asigurarii accesului egal la ocupare si dezvoltare profesionala a femeilor si al promovarii principiilor incluziunii sociale si ale egalitatii de sanse in zonele Nord-Est, Nord-Vest si Vest ale tarii. Proiectul se desfasoara pe parcursul a trei ani (1 decembrie 2010 – 30 noiembrie 2013) si este cofinantat  din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor  Umane 2007 – 2013. Valoarea totala a proiectului este de 15.798.224 RON, din care asistenta financiara nerambursabila 14.960.023 RON.

  Printre obiectivele specifice se numara: cresterea constientizarii problematicii discriminarii pe criterii de gen si a importantei promovarii principiilor incluziunii sociale si a egalitatii de sanse; consolidarea principiului accesului egal pentru toti pe piata muncii, cu scopul de a creste oportunitatile de angajare si promovare in cariera ale femeilor. De asemenea, se urmareste facilitarea accesului egal la ocupare si promovare in cariera a femeilor activ-ocupate profesional si a celor care intra sau revin pe piata muncii dupa perioade prelungite de ingrijire si sustinere a copiilor si familiei. Prin activitatile adresate in principal femeilor, acestea vor beneficia de asistenta optima prin informatii special destinate lor (ghid de bune practici, website, pliante, emisiuni radio si emisiuni TV – cu prezentarea unor povesti de succes) si actiuni specifice (crearea unui centru de dezvoltare si formare profesionala pentru femei, cursuri de formare profesionala, de dezvoltare personala pentru cariera, cursuri de reconciliere a vietii de familie cu cea profesionala, cursuri privind diminuarea stereotipurilor de gen, destinate femeilor, operatorilor mass-media si reprezentantilor autoritatilor locale etc.). Conferinta de lansare a proiectului va avea loc pe 20 ianuarie 2011, de la ora 10.00, in Sala de Conferinte ,,Ferdinand”  a Universitatii ,,Alexandru Ioan Cuza”  din Iasi.

A.S.