RATP nu moare, RATP se transforma: personalul si patrimoniul regiei vor fi preluate de Compania de Transport Public SA

Regia Autonoma de Transport Public (RATP) va deveni Compania de Transport Public SA, societate care va prelua intregul personal si patrimoniu al vechii regii. Conform unui anunt al primarului interimar Mihai Chirica facut ieri, in cadrul unei conferinte de presa, modificarea va fi efectuata pana la vara.

Procurorii au facut recurs in „Dosarul fraudei de la UMF“
Spitalul de Boli Infectioase Iasi lanseaza un proiect dedicat bolnavilor HIV/SIDA

Edilul a adaugat ca, in paralel, municipalitatea ieseana va continua procesul de infiintare a Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara – Zona Metropolitana Iasi, demers care va permite conectarea celor 13 localitati din jurul Iasului la serviciul de transport local.

„In prezent RATP se afla in insolventa. De aceea, am propus un plan de reorganizare a regiei prin care creditorul principal, in speta ANAF, putea sa faca o reducere de creanta in vederea recuperarii unei alte creante care este exigibila. Pe de alta parte, profitam si de pe urma faptului ca regia a reusit sa-si imbunatateasca starea economica, sa realizeze profit si chiar sa-si propuna un plan propriu de dezvoltare. ANAF nu a inteles acest lucru si de aceea vom aplica planul B: am infiintat si vom activa cat de curand Compania de Transport Public. Avem deja aprobat contractul de delegare a gestiunii acestui serviciu. Urmeaza sa transferam toata partea de personal si de contractare. Mijloacele de transport, cu exceptia catorva autobuze si tramvaie vechi, sunt ale noastre. Serviciul public ne apartine, la fel si partea de depouri, terenuri, zone de garare, statii, infrastructura de stalpi si reteaua fir contact, sine si celelalte sunt proprietatea Municipiului Iasi. Cetatenii municipiului Iasi nu vor simti absolut niciun prejudiciu in calitatea serviciului public. Din contra, speram sa fie un nou inceput si pentru transportul public din Iasi”, a declarat Mihai Chirica.

Judecatorii Tribunalului Iasi au declarat, ieri, falimentul regiei. Decizia instantei poate fi contestata.