Protest fata de proiectul Legii Vaccinarii, la Iasi

Protest fata de proiectul Legii Vaccinarii, la Iasi

Aproximativ 200 de persoane au protestat, in aceasta dupa-amiaza, la Iasi, exprimandu-si dezacordul fata de proiectul de lege privind vaccinarea oblig

Iasi: Copil de un an adus la spital in stare grava dupa ce a cazut de la etajul doi al unui bloc
„Magia serii in sunet si lumina” – un magnet cultural pentru mii de ieseni

Aproximativ 200 de persoane au protestat, in aceasta dupa-amiaza, la Iasi, exprimandu-si dezacordul fata de proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie a copiilor.

Initiatorul protestului, Alexandru Vornic, considera proiectul de lege abuziv, ilegal si neconstitutional. El a precizat ca se incalca principiul liberului consimtamant pentru orice activitate de tip medical:

Insert Vornic 40 sec.

Alexandru Vornic a mai spus ca parintii trebuie doar bine informati asupra riscurilor care pot decurge din acest act medical, decizia finala apartinand in exclusivitate doar acestora, ne-a mai informat redactorul nostru, Constantin Mihai.

De la inceputul epidemiei de rujeola, in septembrie anul trecut, in Romania au fost confirmate, pana acum doua zile, 9.233 de cazuri, potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile. Doar in ultima saptamana s-au inregistrat 129 de cazuri noi de rujeola, dar nici un deces.

In total, 34 de oameni, in mare parte bebelusi si copii mici, au murit din cauza rujeolei, care este o boala infectioasa, care adesea duce la complicatii.

Din patru persoane care fac rujeola, una are nevoie de spitalizare, iar pentru unul din 1.000 de bolnavi, afectiunea se dovedeste mortala. Potrivit medicilor, singura metoda de prevenire este vaccinarea.