Proiect legislativ: Taxa pe alcool

Proiect legislativ: Taxa pe alcool

Doctorul Tudor Ciuhodaru va depune un proiect legislativ ce prevede ca soferii aflati sub influenta alcoolului si stupefiantelor sa plateasca examinarea medico-legala iar sumele colectate sa fie utilizate pentru mai buna functionare a unitatilor sanitare.

Teapa cu fonduri europene. Promisiuni false si contracte grase pe spinarea iesenilor fara un loc de munca
Balanescu nu renunta in a-i cere demisia lui Gheorghe Nichita

Deputatul afirma necesitatea unui astfel de act normativ, prin faptul ca, in fiecare ora, cel putin doi soferi sunt depisitati pozitiv la dozarile toxicologice pentru alcool. Acest act normativ va avea doua consecinte majore: pe de o parte, scaderea accidentelor rutiere cu 20% si pe de alta parte, economii bugetare directe de milioane de euro.

“In Romania putem vorbi de o adevarata epidemie a soferilor bauti atunci cand in fiecare ora cel putin doi sunt depistati pozitiv toxicologic la dozarile pentru alcool. Acestia sunt adevarate bombe cu ceas pe soselele patriei si ne putem doar intreba retoric ce masuri ar lua Guvernul in cazul in care o boala cu potential letal pentru cei din jur ar afecta doi romani in fiecare ora”, spune Ciuhodaru.

Cheltuielile suportate de populatie pentru fiecare sofer baut sau drogat sunt multiple si tin de interventia politiei, determinarile prin alcooltest, deplasarea la spital, interventia unei echipe medicale, trusele de recoltare a probelor biologice si determinarile toxicologice la Institutul de Medicina Legala.