Profesorul universitar Stefan Antohi este principalul suspect in cazul atacului cu grenada din Copou

Principalul suspect in cazul atacului cu grenada asupra profesorului de la UMF este un alt profesor de la Medicina. Surse din cadrul anchetatorilor spun ca cel care a pus la cale atentatul isi dorea sefia Catedrei de Anatomie.

Fara admitere la UMF Iasi
Prins la volan cu permis fals

A platit un arab ca sa-l omoare pe contracandidatul sau, Dumitru Paduraru. Numai ca lovitura a fost data de un basarabean si a esuat. Profesorul universitar Stefan Antohi este principalul suspect in cazul atacului cu grenada din Copou. Acesta ar fi pus la cale uciderea colegului sau Dumitru Paduraru, seful catedrei de Anatomie, ca sa-i ia locul. Antohi este cercetat pentru tentativa de omor calificat si instigare la acte de terorism. Cel care a montat grenada sub masina lui Dumitru Paduraru este, insa, un basarabean, Denis Ipatii. Acesta ar fi adus grenada de tip defensiv din Republica Moldova. Norocul victimei a fost ca a dat in marsalier, iar grenada a cazut din locul in care fusese montata nu sub scaunul soferului, ci in fata masinii. Conform unor surse judiciare, profesorul Stefan Antohi ar fi tratat in prima faza cu un cetatean arab, iar acesta l-a gasit pe basarabeanul care a procurat grenada si care s-a ocupat de operatiune. Cei doi cetateni straini sunt cercetati pentru tentativa de omor calificat si fapte de terorism. Moldoveanul a fost gasit pe baza rezultatelor ADN, dupa analiza amprentelor. Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi au cerut arestarea preventiva in lipsa a moldoveanului, insa judecatorii au respins propunerea.

Nici la recursul de la Curtea de Apel procurorii nu au avut castig de cauza, prin urmare Denis Ipatii va fi cercetat in stare de libertate. In timpul anchetei au fost audiati sute de studenti, si locuitori de pe Strada Sararie, unde domiciliaza profesorul Paduraru. G.T.