Profesorii de la Scoala Comarna au reteta pentru scoala ideala

In judetul Iasi, unitatile scolare din mediul rural au reusit sa se implice in proiecte internationale. Iata doar un exemplu, la Scoala Comarna, la 35 de km de Iasi, unitate de invatamant care scolarizeaza un numar de elevi si prescolari care depaseste cu putin 300, un colectiv inimos de 15 cadre didactice a reusit sa initieze si sa deruleze proiectul Comenius „A new recipe for a new European school” (O noua reteta pentru o noua scoala europeana),

Ciuhodaru: PC incearca sa denigreze candidatul UNPR la Primaria Iasi. Sunt si raman la UNPR
Harta obiectivelor ce pot fi vizitate gratuit in „Noaptea muzeelor“

program finantat de uniunea Europeana. In perioada 22-25 octombrie 2009 scoala amintita este gazda unei delegatii formata din 13 cadre didactice din unitati de invatamant din Italia, Spania, Anglia, Polonia si Turcia. “Cadrele didactice de la Scoala Comarna au vizitat deja unitatile scolare partenere si acum este randul lor sa primeasca oaspeti. Proiectul vizeaza cunoasterea sistemelor de invatamant din fiecare tara, cunoasterea traditiilor specifice si invatarea limbilor straine.” a declarat directorul unitatii, prof. Nituca Mihai. Proiectul se deruleaza pe parcursul a 2 ani scolari, activitatile urmand a se incheia odata cu acest an scolar.

Cu acest prilej va fi jurizata si expozitia concurs de desene “Culorile toamnei”, expozitie cu participare internatiola adresata prescolarilor si elevilor din invatamantul primar. A.S.