Procurorii au finalizat dosarul copilului gasit mort intr-o rapa

Procurorii au finalizat dosarul copilului gasit mort intr-o rapa

Tatal baietelului gasit decedat intr-o rapa si invatatoarea minorului vor trebui sa dea explicatii in instanta.

PSD-istii ieseni au decis pe cine trimit in Parlament. Banicioiu e pe lista
Primaria Iasi pregateste o TAXA NOUA

Anchetatorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Harlau au dispus la finele saptamanii trecute trimiterea in judecata a lui Sidor Spataru, pentru rele tratamente aplicate minorului, precum si a Raisei Veliciuc, pentru purtare abuziva. Potrivit procurorilor, in perioada noiembrie 2006 – ianuarie 2013, Sidor Spataru, in calitate de parinte, l-a agresat fizic si psihic pe fiul sau minor, S.S. (10 ani), supunandu-l la unele munci fizice si neasigurandu-i un climat propice de crestere si educare normala, i-a pus in primejdie dezvoltarea fizica si psihica, culminand cu plecarea voluntara a acestuia de la Liceul Tehnologic Focuri, unde era elev in clasa a doua, fiind gasit decedat in ziua de 5 februarie, intr-o rapa din apropierea casei.

Oamenii legii au mentionat ca, in perioada septembrie 2012 – ianuarie 2013, Raisa Veliciuc, in calitate de invatatoare a minorului, a avut un comportament neadecvat, folosind acte de violenta fizica, precum si agresiune verbala si non-verbala fata de acesta prin folosirea tonului ridicat, neacordarea atentiei, excluderea de la ore pentru indisciplina, atitudini de discriminare si marginalizare, evaluare neobiectiva.

„Aceasta nu i-a asigurat un climat propice de educare normala, punandu-i in primejdie dezvoltarea fizica si morala si culminand cu neprezentarea acestuia la orele de curs pe 24 ianuarie si plecarea voluntara de la scoala“, a spus purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Harlau, procurorul Emilian Bratuleanu.