Procurorii au facut recurs in „Dosarul fraudei de la UMF“

Procurorii au facut recurs in „Dosarul fraudei de la UMF“

Anchetatorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Iasi au atacat decizia luata de judecatorii suceveni in cadrul „Dosarului fraudei de la UMF“.

„Mania grandorii lui Nichita se agraveaza”
Autoritatile iesene au invatat ieri lectia de lupta anti-grindina

Procurorii DNA au formulat recurs la hotararea luata recent de Curtea de Apel Suceava, privind intoarcerea cauzei la Parchet. Urmeaza ca Inalta Curte de Casatie si Justitie sa ia o decizie in acest sens. Amintim ca, in urma cu cateva zile, judecatorii le-au aplicat o lovitura procurorilor din cadrul DNA Iasi.

Astfel, Curtea de Apel Suceava a dispus restituirea la procuror a cauzei in care rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF), prof.dr. Vasile Astarastoae, a fost acuzat de comiterea unor infractiuni.

Magistratii suceveni au considerat ca urmarirea penala trebuie refacuta pentru Vasile Astarastoae, fiica acestuia, Daniela, Ioan Adrian Ciureanu, Daniela Drugus, Dragos Pieptu, Danut Musat, Gabriel Corvin Pughin, Laurian Tanasescu, Isabela Vatuiu, Alexandru Verner si cele trei societati comerciale implicate in acest dosar.

In urma cu mai bine de un an, procurorii anticoruptie au trimis in judecata mai multi reprezentanti ai UMF „Gr.T. Popa“, din Iasi, printre care rectorul institutiei, Vasile Astarastoae, directorul Centrului de Comunicatii, Ioan Adrian Ciureanu, precum si sefa administrativa a institutiei, Daniela Drugus, pentru fraudarea fondurilor europene alocate implementarii Programului e-learning in cadrul universitatii.

La audieri, acuzatii au spus ca programul a fost implementat cu succes si ca banii au fost utilizati strict pentru acest scop. Initial, dosarul a ajuns la Curtea de Apel Iasi, insa Inalta Curte de Casatie si Justitie a hotarat stramutarea cauzei la Suceava.