Probleme in familia Simirad. Fiul cel mare al fostului primar al Iasului, executat silit de banci

Probleme in familia Simirad. Fiul cel mare al fostului primar al Iasului, executat silit de banci

Fiul cel mare al lui Constantin Simirad continua sa aiba probleme cu executorii judecatoresti. Dupa ce s-a trezit in dese randuri cu vila scoasa la vanzare, pe 29 septembrie, ora 11, lui Lucian Simirad ii vor fi scoase la vanzare si doua terenuri pe care le detine impreuna cu sotia sa, Irina, arata Ziarul de Iasi.

Spitalul „Sf. Spiridon” Iasi sarbatoreste 254 ani de la infiintare
MARTISOARE create de artisti, la PALAS MALL

Imobilele familiei Simirad sunt executate pentru a recupera din datoria aferenta unui credit contractat de la BCR in septembrie 2008. Incuviintarea executarii silite a fost obtinuta de firma recuperatoare de debite a Bancii Comerciale Romane, SC Suport Colect SRL, prin intermediul executorului judecatoresc Vladimir Zabolotnai.

„La sediul executorului judecatoresc din strada Sf. Lazar, nr. 4, bloc Penes Curcanul, tronson 5, scara C, demisol, se va vinde bunul imobil proprietatea debitorilor Simirad Lucian si Simirad Irina, reprezentat de terenul in suprafata de 868 mp situat in intravilan Iasi, zona Bucium (str. Plopii fara sot), categoria de folosinta «arabil», impreuna cu dreptul de servitute de trecere pietonala si cu autovehiculul asupra fondului aservit, format din suprafata de 3.431 mp, situat in intravilan Iasi, zona Bucium, categoria de folosinta «arabil»”, potrivit publicatiei de vanzare a imobilului. Pretul de incepere a licitatiei este de 89.260 lei conform unui raport de expertiza, citat de Ziarul de Iasi.

In decembrie 2009, Lucian Simirad a imprumutat 1,4 milioane lei de la BCR in 2008, dar pentru ca a sistat plata ratelor, banca a inscris concesiunile de credit catre firma recuperatoare de datorii pentru a executa clientul. Din acel moment, in mai multe randuri, executorul judecatoresc a incercat sa vanda vila construita de Simirad in satul Dancu, comuna Holboca. „Bunul imobil este reprezentat de un teren in suprafata de 716 mp categoria de folosinta «curti constructii» si casa de locuit amplasat pe acesta, cu suprafata construita de 101 mp, compusa din parter – cu suprafata utila de 77,16 mp, etaj – cu suprafata de 65,87 mp si mansarda – cu suprafata de 25,32 mp”, potrivit publicatiei de vanzare a imobilului. Pretul de vanzare a casei fiului lui Constantin Simirad fusese diminuat cu 25% fata de valoarea data de expertul evaluator, ajungand astfel la 268.000 lei. „Din cate stiu, procedura de executare silita a locuintei a fost suspendata o perioada de catre creditor, dar in perioada urmatoare se vor emite din nou publicatii de vanzare pentru ca nu s-a gasit cumparator. Nu mai retin a cata incercare de valorificare este, dar cred ca au fost pana acum 6-7”, a precizat, miercuri, executorul judecatoresc Vladimir Zabolotnai.