Primarul Nichita chemat la DNA

Primarul Nichita chemat la DNA

Primarul Gheorghe Nichita este chemat la audieri la Directia Nationala Anticorputie. Alaturi de primarul Iasului vor fi audiati si 50 de consilieri locali si judeteni. Ei trebuie sa explice de ce au votat in urma cu doi ani

Noi fonduri pentru lucrarile de la Pasarela Octav Bancila
Scrisoare deschisa a viceprimarului PD-L Gabriel Grigore

contractul de asociere in participatiune pentru infuzia de capital public la SC Fotbal Club Politehnica Iasi, in vederea sustinerii sportului de performanta. Consilieri ai PSD si PNL au avizat in alocarea a 2 milioane de lei de la bugetul local catre clubul iesean de fotbal. Consilierii judeteni au votat tot atunci alocarea unui milion de lei tot pentru Clubul Politehnica, in baza contractului de asociere in participatiune incheiat intre Primarie, Consiliul Judetean si club in septembrie 2006. In baza acestui contract, edilii se obligau sa dea 3 milioane de lei catre gruparea ieseana, clubul urmand sa foloseasca acesti bani timp de un an, dupa care ar fi trebuit sa-i returneze. De asemenea, clubul trebuia sa prezinte profitul si eventualele pierderi pe care le-a suferit la un an de la asociere.

La inceputul acestui an SC Fotbal Club Politehnica Iasi figureaza cu debite catre CJ in valoare de 999.000 lei, suma primita in 2007 de club de la bugetul judetului in urma contractului de asociere in participatiune. Consiliul Judetean a intocmit un dosar de executare silita pe numele Clublui Politehnica Iasi pentru a-si recupara acesti bani. Banii Politehnicii trebuie inapoiati Consiliului Judetean prin intermediul Fundatiei Sportului Iesean. Banii au fost virati in anul 2007, in timpul mandatului fostului presedinte al CJ Iasi, Lucian Flaiser. Atunci, CJ Iasi a incheiat un contract de asociere cu Primaria si cu Politehnica, pentru a ajuta clubul sa iasa din situatia financiara dificila. Banii trebuiau sa fie virati ulterior de club. CJ a solicitat returnarea sumelor alocate clubului deoarece nu a fost respectata una dintre clauzele contractului de asociere in participatiune. Conform acestuia, banii alocati de la bugetul judetului trebuie inapoiati daca Politehnica nu inregistreaza profit in urma asocierii, ceea ce nu s-a intamplat. T.B.