Primaria un SRL pentru smecheri. Abandonarea proiectului pentru sanatatea populatiei din Iasi, Purcica

Planul de a transforma Plaja Nicolina intr-o statiune balneara a fost un esec total. Prin 2013, Primaria Iasi se lauda cu noul proiect de moernizar

Doua case memoriale din Iasi vor deveni muzee
Primaria Iasi vrea sa amenajeze un patinoar artificial in Parcul Expozitiei

Planul de a transforma Plaja Nicolina intr-o statiune balneara a fost un esec total.

Prin 2013, Primaria Iasi se lauda cu noul proiect de moernizare, proiect finantat din fonduri europene.

„Modernizarea Plajei Nicolina va avea mai multe etape. O etapa ar fi proiectul cu finantare europeana pe care il avem noi, dar dezvoltarea unei statiuni balneare ar urma sa se realizeze si cu implicarea Spitalului de Recuperare. Apele sulfuroase de la Purcica sunt printre cele mai valoroase din Europa”, a declarat la acea vreme viceprimarul Mihai Chirica.

„Obiectivul va fi dotat cu o serie de cladiri si dependinte. Astfel, la Purcica ar trebui construite o cladire cu destinatia agrement-tratament, o cladire pentru dusuri, o cabina pentru sonda si o parcare. Totodata, vor fi amenajate doua bazine exterioare, dar si o plaja cu nisip. Aleile pietonale, spatiile verzi, dar si gardul care imprejmuieste in acest moment spatiul de agrement al municipalitatii ar urma sa fie refacute de la zero. Descoperite în 1953 în timpul unor forari geologice, apele Nicolinei ajung la suprafata hidrotermale, cu temperatura constanta de 21 grade Celsius. Ele sunt extrase de la 800 metri adancime. Abia în 1974, dupa intense cercetari ale proprietatii izvoarelor (când s-a masurat si mineralizarea, 12,97 la mie), s-au construit Policlinica Balneara si în 1979 Spitalul de Recuperare. Studiile comparative au aratat ca namolul Nicolinei are aceleasi calitati cu cel din statiunea de lux ceha Karlovy Vary.”