Primaria Iasi, implicata intr-un scandal cu trafic de locuinte sociale!

Primaria Iasi, implicata intr-un scandal cu trafic de locuinte sociale!

Trei indivizi sunt cercetati de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Iasi pentru ca ar fi pacalit niste persoane cu privire la posibilitatea de a obtine locuinte sociale.

A intrat in Iasi rasturnandu-se cu masina in Bucium. Soferita abia isi luase carnetul
Camion de 170.000 de lei declarat furat, gasit la Albita

Reprezentantii DNA efectueaza cercetari penale fata de Diagrama Neculau, pentru trafic de influenta, instigare la fals intelectual si uz de fals, fata de Constantin Grosu, pentru trafic de influenta si fals in inscrisuri sub semnatura privata, si Dumitru Rudai, pentru trafic de influenta.

Conform anchetatorilor, in perioada 27 martie – 13 mai 2013, Neculau, Grosu si Rudai au cerut de la o persoana 21.750 de euro si 1.000 de lei pentru a-i facilita obtinerea in mod ilegal a repartitiei intr-un imobil aflat in administrarea Directiei de Administrare a Patrimoniului Public si Privat (DAPPP), din cadrul Primariei Iasi, lasandu-l sa inteleaga ca au influenta asupra membrilor comisiei de atribuire a unor astfel de imobile, precum si asupra unor persoane cu putere de decizie din cadrul municipalitatii.

„Din totalul banilor pretinsi, inculpatii au primit sumele totale de 5.100 de euro si 4.800 de lei. O parte din acesti bani a fost pretinsa si primita de inculpati pentru a pune la dispozitia persoanei respective mai multe acte false (adeverinte de venit si de incadrare in munca si certificate medicale privind afectiuni psihice) necesare obtinerii unei locuinte din categoria celor mentionate mai sus“, au mentionat procurorii anticoruptie.