Prezente de aur la Iasi. Patru campioni olimpici la tir vin pentru Trofeul Campionilor

Patru campioni olimpici la tir, Maria Grozdeva (Bulgaria), Nino Salukvadze (Georgia), Niccolo Campriani (Italia) si Alin Moldoveanu vor participa, vineri, de la ora 16.00, la Trofeul Campionilor, gazduit de Sala Tehnoton din Iasi.

Deschidere CEX – 5 octombrie ora 16.00 – Colegiul de Arta
5 ani de SMURD la Iasi, sarbatoriti la Simpozionul National de Medicina de Urgenta

"Participarea celor patru campioni olimpici sper sa fie un mod bun de promovare a tirului in Iasi si in Romania, mai ales ca sarbatorim 150 de la infiintarea tirului romanesc si 10 ani de la Balcaniada la tir, gazduita de Iasi", a spus Maricel Popa, presedintele clubului Omega Tehnoton Iasi.

Tiristul Alin Moldoveanu, legitimat la Tehnoton Iasi, a precizat ca spera ca aceasta competitie sa fie un bun antrenament pentru Campionatele Europene, de la Gyor, unde vrea sa obtina calificarea pentru Olimpiada: "Ma bucur ca Iasul a reusit sa aduca la acest trofeu nume mari din tirul mondial. Nu e important daca voi castiga eu la acest trofeu sau Nico (Niccolo Campriani). Pentru mine, va fi un bun antrenament pentru Europene. Sper ca la Gyor, anul viitor, in februarie, sa obtin locul cota pentru Jocurile Olimpice".

Niccolo Campriani s-a declarat incantat ca poate concura din nou la Iasi: "Revin la Iasi dupa ce acum doi ani am participat alaturi de Alin la duelul campionilor. Sper ca prin participarea noastra la acest eveniment sa atragem cat mai multi tineri sa practice acest sport", a mentionat Niccolo Campriani.

Si Maria Grozdeva a apreciat invitatia la Trofeul Campionilor: "Ma bucur ca am fost invitata la aceasta competitie. Mi-as dori ca acest turneu sa devina o obisnuinta si sa mai fiu invitata in acest oras deosebit, asa cum este Iasul".

Nino Salukvadze spera ca participarea la acest turneu sa fie un bun antrenemant pentru competitiile de anul viitor. "Sunt bucuroasa ca am ajuns pentru prima data la Iasi. Eu m-am calificat pentru a opta oara la Jocurile Olimpice si imi doresc ca acest eveniment sa fie un bun antrenament in vederea competitiilor care vor avea loc anul viitor", a spus Nino Salukvadze.

Maria Grozdeva are doua medalii de aur (la pistol aercomprimat 25 de metri, la Sydney si Atena) si trei de bronz (la pistol aercomprimat 10 de metri, la Barcelona, Atlanta si Atena) la Jocurile Olimpice.

Nino Salukvadze a obtinut trei medalii la Jocurile Olimpice,aur la pistol aer comprimat 25 de metri, la Seul, argint la la pistol aercomprimat 10 de metri, la Seul si bronz la la pistol aer comprimat 10 de metri, la Beijing.

Niccolo Campriani a obtinut doua medalii la Jocurile Olimpice, argint la pusca aer comprimat 10 de metri, la Londra si aur la 50 de metri pusca trei pozitii, la Londra.