Premii pentru elevii ieseni

Premii pentru elevii ieseni

Astazi, la Colegiul "Costache Negruzzi" Iasi, se desfasoara un eveniment important in cadrul proiectului MaST: distribuirea truselor MaST catre unitatile scolare castigatoare a celei de-a doua editii a Competitiei "Scoala MaST - TOP". 

Sute de locuri neocupate de dascali in judetul Iasi
Corneliu Durdureanu ramane sef la Fiscul iesean

Competitia s-a desfasurat in cadrul proiectului MaST NETWORKING, CALITATE IN DEZVOLTAREA COMPETENTELOR CHEIE DE MATEMATICA, STIINTE SI TEHNOLOGII la care ISJ Iasi este partener. S-au evidentiat scolile in care exista preocupari speciale in ceea ce priveste dezvoltarea la elevi a competentelor fundamentale de matematica, fizica, chimie, biologie, tehnologii. Unitatile scolare care primesc trusele MaST si-au prezentat proiectele realizate in cadrul Atelierelor de Inovatie si Creativitate intr-o expozitie, organizata in luna mai 2012, la Colegiul National "Emil Racovita" Iasi.

Scolile care primesc trusa MaST sunt: Colegiul National "Mihail Sadoveanu " Pascani, Colegiul Agricol si de Industrie Alimentara "Vasile Adamachi" Iasi, Scoala "Al. Vlahuta" Iasi, Colegiul Tehnic "I. C. Stefanescu" Iasi, Liceul Teoretic "Ion Neculce" Targu Frumos, Grupul ?colar  "D. Mangeron" Iasi, Colegiul Tehnic C. F. "Unirea" Pascani, Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri" Iasi, Scoala "Ionel Teodoreanu" Iasi, Liceul Teoretic "Miron Costin" Pascani. 

Trusele contin telescop, motor termic, planetarium, super scien-triffic, laborator de chimie, ochi uman, microscop, bugetul alocat prin proiect pentru aceasta activitate fiind de peste 8000 lei. 

Relevanta pedagogica si stiintifica a proiectului consta in stimularea abordarilor interdisciplinare si transcurriculare, in realizarea unor demersuri didactice creative in care elevii interesati de stiinte gasesc raspuns la dorintele si preocuparile lor, dar si un spatiu de manifestare a aptitudinilor si intereselor stiintifice. 

Competitia "Scoala MaST – TOP" continua si in acest an, rezultatele activitatilor desfasurate in cadrul Atelierelor de Inovatie si Creativitate urmand sa fie prezentate intr-o expozitie care va fi organizata in luna mai 2013.