Postasii vor fi insotiti de politistii comunitari atunci cand distribuie pensiile

Postasii vor fi insotiti de politistii comunitari atunci cand distribuie pensiile

Masura a fost luata pentru reducerea numarului de agresiuni la adresa factorilor postali, mai ales in perioada distribuirii pensiilor. In urma dialogului dintre conducerile IGPR si Companiei Nationale Posta Romana, s-au stabilit masuri menite sa reduca numarul de agresiuni impotriva postasilor. "Astfel, se va avea in vedere acordarea de sprijin din partea politiei pentru consilierea de specialitate in ceea ce priveste paza persoanelor, obiectivelor si securitatea valorilor, implementarea unor solutii si mijloace

Doi tineri din Rediu, raniti dupa ce s-au rasturnat cu scuterul
Zeci de amenzi date de politistii ieseni in weekend

preluate din practica europeana care sa garanteze o mai mare siguranta factorilor postali si sumelor detinute. S-a stabilit derularea unor campanii comune pe segmentul de prevenire a acestui gen de fapte si dezvoltarea colaborarii la nivelul unitatilor teritoriale intre conducerile oficiilor postale si ale unitatilor de politie. Totodata, s-a discutat oportunitatea atragerii autoritatilor locale sa acorde sprijinul in perioada distribuirii pensiilor prin insotirea factorilor postali de catre lucratori ai politiei comunitare sau ai primariei, precum si alte masuri specifice”, se arata intr-un comunicat IGPR.

Conducerea Companiei Nationale Posta Romana a desemnat un grup de lucru care va incepe un program-pilot prin care se vor identifica zonele, traseele si perioadele de risc crescut pentru postasi, pentru a le putea asigura protectia, atunci cand distribuie pensiile. I.B.