Politistii groazei. Incredibilele torturi la care a fost supus un suspect de catre doi agenti din Iasi

Doi agenti de politie din Iasi sunt acuzati ca au umilit un barbat pe care il cercetau, lovindu-l, strivind-i degetele si mimand cu el un act sexual.

65 de milioane de euro pentru amenajarea raului Bahlui, in Iasi
Inca o demisie in Consiliul Local! Sefa de cabinet a Alinei Gorghiu a renuntat la functie

Cei doi agenti au ajuns in vizorul legii pentru o fapta ce ar fi avut loc pe 8 martie 2013, cand au fost sesizati ca Mihai Popescu, din localitatea Tibana, ar fi lovit un barbat de 70 de ani.

Agentii Bogdan Petianu (26 de ani) si Constantin Varlan (33 de ani) au fost condamnati in prima instanta, de Judecatorie, la cate un an si trei luni de inchisoare cu suspendare, procesul lor urmand a se relua la Curtea de Apel Iasi, care va da o sentinta definitive in acest caz.

Tortionari fara scrupule

Agentii au ajuns la fata locului, l-au incatusat pe cel reclamat dupa care l-au umilit. „Inculpatii i-au tras mainile persoanei vatamate catre un picior al mesei din incapere si, cu ajutorul unui bat din lemn introdus printre catuse, au format o parghie prin care au torsionat elementele de imobilizare, provocandu-i astfel victimei o suferinta intensa, exteriorizata prin strigate de durere”, arata procurorii citati de „Adevarul”.

Anchetatorii spun ca agentii l-au obligat pe iesean sa se taraie si sa sasaie ca un sarpe, timp in care cei doi politisti continuau sa il loveasca, unul dintre ei strivindu-i partea dorsala a mainilor. Agentul Virlan i-ar fi cerut mai apoi victimei sa imite o vipera, iar cand Popescu a scos un sunet mai strident, politistul a spus ca „viperele trebuie lovite in cap si omorate”, determinandu-l astfel pe agentul Petianu sa o loveasca pe victima cu piciorul in cap.

Politistii au continuat iar „suspectul Petianu Bogdan i-a tras pantalonii (n.r. – victimei) in timp ce suspectul Virlan Daniel Constantin a simulat un act sexual oral prin aplecarea capului victimei catre zonele sale genitale; totodata, suspectul Virlan a folosit cuvinte explicite si triviale privind conotatia sexuala a gestului umilitor”, dupa cum se mai arata in rechizitoriu. In final, Mihai Popescu a fost eliberat si amendat cu 500 de lei, depunand plangere impotriva politistilor.

Reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Iasi sustin ca i-au pus la dispozitie pe cei doi agenti, acestia indeplinind doar ordinile de serviciu trasate de superiori. Daca pedeapsa lor va ramane definitiva, politistii vor fi concediati.