Politist taiat cu sabia, la Iasi. Agresorul a fost oprit cu focuri de arma

Politist taiat cu sabia, la Iasi. Agresorul a fost oprit cu focuri de arma

Un politist a fost ranit cu sabia de un tanar care isi ameninta tatal cu moartea, intr-un bloc din Iasi. Dupa ce a venit in ajutorul batranului, politistul a fost atacat si s-a vazut nevoit sa traga pentru a-si salva propria viata.
 

A cazut capetenia liberala de la Directia de Sanatate Publica
Ziua Internationala de Lupta Impotriva Traficului si Consumului Ilicit de droguri
 Atat barbatul in uniforma cat si atacatorul au suferit rani serioase si au fost dusi la spital. Dosarul atacului de la Iasi a ajuns la Parchet.
 
Politistii au spart usa unui apartament in care un tata era amenintat cu moartea de propriul fiu.  In toiul noptii, parintele a sunat la 112. Fiul a vrut sa-l scoata cu forta din casa si l-a atacat cu o sabie. Un echipaj a fost trimis sa-l salveze pe barbat. Cand au ajuns politistii, tanarul, despre care tatal a anuntat ca are o suferinta psihica, se baricadase in baie.
 
Tanarul a fost impuscat, dar a reusit sa atace cu sabia un politist si sa-l raneasca. A fost chemata ambulanta. Cu aceeasi sabie, tanarul a spart un monitor al ambulantei.
 
Surse medicale spun ca simptomele manifestate de tanar ar fi de schizofrenie paranoida. Agresorul a fost transportat la Spitalul Sfantul Spiridon din Iasi, unde a fost operat. Politistul a avut si el nevoie de medic.
 
Anchetatorii verifica daca fiul violent a fost internat vreodata la un spital de psihiatrie. Pacientii externati sub tratament nu mai sunt verificati de medicul psihiatru, dupa ce au parasit spitalul.
 
Cand isi va reveni, dupa operatie, agresorul va fi supus unei expertize psihiatrice.
 
Daca nu a avut discernamant, va fi internat intr-un spital de pshiatrie. Anchetatorii fac cercetari pentru tentativa de omor si ultraj, iar dosarul a ajuns la Parchet, relateaza jurnalul.ro