PNL revine in scandalul gratuitatilor RATP pentru pensionari: Primaria se autodenunta in cazul falimentarii RATP

PNL revine in scandalul gratuitatilor RATP pentru pensionari: Primaria se autodenunta in cazul falimentarii RATP

Reactia Primariei la propunerile PNL de eficientizare a activitatii RATP nu are nicio legatura cu tema dezbaterii pe care noi am initiat-o.

Elicopterul SMURD Iasi, solicitat sa salveze un bebelus de o zi
Acoperis nou la Casa Patrata

Partidul National Liberal a propus cateva masuri concrete pentru eficientizarea activitatii de transport public aflata in pragul colapsului, cu datorii ale actualului operator de 186,3  milioane lei. In loc sa vina cu contraargumente la propunerile noastre, reprezentantii Primariei, asa cum ne-au obisnuit, incearca sa manipuleze opinia publica aruncand pe piata minciuna sfruntata cum ca noi, liberalii, propunem ca masura prin care categoriile sociale care au „liber pe transportul public in comun” sa fie stopata. Fals. Din contra, PNL chiar a propus suplimentarea categoriilor sociale care sa beneficieze de aceasta gratuitate. Noi vrem doar ca serviciul prestat sa fie platit. Operatorul de transport nu si-a asumat niciodata printr-o decizie a organelor sale de conducere „o componenta sociala”, cum fals afirma comunicatul citat.  Operatorul executa ceea ce proprietarul decide.

Comunicatul Primariei este un fals grosolan pentru a masca problema de fond: falimentul RATP.
„Daca liberalii urmaresc profitul, se pare ca PSD urmareste cu obstinatie falimentul. Mai intai CET. Acum RATP. Datoriile Regiei de Transport Public de 186,3 milioane lei sunt, de fapt, datorii pe care tot noi, iesenii, le vom plati. Neputinta executivului in a gasi solutii efieciente costa fiecare iesean. Dincolo de sofismele despre profit, domnul  viceprimar Chirica ar trebui sa ne spuna, cu subiect si predicat, cum se face ca „transportul public este in plin proces de modernizare” in timp ce RATP este in faliment, conditiile de transport sunt in continuare deplorabile si iesenii nemultumiti de acest serviciu public? Isi permite PSD sa respinga din fasa orice incercare de a schimba matricea economica in care este furnizat acest serviciu? Totul in numele calcului electoral? Pana  cand?”, a declarat Marius Danga, Presedintele Organizatei Municipale a PNL.