Peste 1.000 de ieseni alearga cu inima la Semimaraton Iasi 2018

Salvati Copiii Iasi este din acest an co-organizator alaturi de Rotary Club Iasi Copou la Semimaraton 2018 al carui start va avea loc in 22 aprilie 20

Un barbat a murit la Iasi, dupa ce a fost diagnosticat cu meningita determinata de virusul West Nile
Cristian Diaconescu si Emil Boc prezenti la Iasi

Salvati Copiii Iasi este din acest an co-organizator alaturi de Rotary Club Iasi Copou la Semimaraton 2018 al carui start va avea loc in 22 aprilie 2018, in fata Palatului Culturii. Initiativa isi propune sa vina in sprijinul educatiei scolare, in conditiile in care peste jumatate dintre copiii din tara noastra se afla in risc de saracie sau excluziune sociala – cel mai mare procent inregistrat de la aderarea Romaniei la UE si aproape dublu fata de media europeana. Evenimentul este sprijiinit si de municipalitate declara coordonatorul Liviu Magurianu.

In functie de nivelul pregatirii sportive, participantii isi pot alege una dintre cele 4 curse din competitie: Semimaraton individual (21 km), Semimaraton stafeta (2 x 10,5 km), Cros – Cursa individuala (10,5 km), Cursa populara (2,5 km), Cursa pentru copii iar ambasadorul de anul aceste este sportivul Catalin Morasanu.

Conform Institutului National de Statistica (INS), in anul scolar 2013 – 2014 in judetul Iasi 948 copii au abandonat invatamantul primar si gimnazial, in anul scolar urmator numarul a crescut la 1021 de copii. Pentru anul scolar 2015—2016 se inregistreaza o usoara scadere a abandonului scolar: 930 copii din invatamantul primar si gimnazial si 1169 din cel liceal si profesional au fost nevoiti sa renunte la scoala, conform datelor prelucrate de la INS.