Pentru prima data dupa 6 ani – UPA din Iasi are repere legislative si functioneaza normal si legal

Dupa ce a primit girul legalitatii de la Ministerul Educatiei, Universitatea « Petre Andrei » din Iasi a mai primit cateva vesti bune. Programele postuniversitare au primit unda verde de functionare, iar tinerii care invata la "Petre Andrei" din Iasi vor beneficia de reduceri la biletele de transport in comun.

Familie intoxicata cu monoxid de carbon
Iata cati ieseni si-au facut buletine anul trecut

„Are o macheta legislativa, un cadru legislativ pe care functioneaza legal, legea de infiintare, HG 1093, un ordin al ministrului care reglementeaza programul de masterat. Este prima data dupa 6 ani cand universitatea are aceste repere legislative si functioneaza normal si legal”, a declarat prof. univ. dr. Doru Tompea, rector al Universitatii „Petre Andrei” din Iasi. Peste 4.000 de cursanti vor beneficia de reduceri de 50% la biletele de transport in comun. „E prima data cand Universitatea beneficiaza de programele de facilitati cu caracter social pe care le-a instituit Ministerul Invatamantului.

Lucru notabil si imbucurator, este faptul ca aceste reduceri vizeaza atat studentii de la programele de licenta si de masterat. Spuneam ca este prima data cand studentii nostri beneficiaza de aceste reduceri, deoarece din 2004, de la debutul crizei institutionale, Universitatea noastra a fost exclusa din lista universitatilor care pot beneficia de aceste facilitati”, a completat prof. univ. dr. Doru Tompea, rector al Universitatii „Petre Andrei” din Iasi. Amintim ca institutia particulara de invatamant superior a intrat in legalitate la inceputul lunii octombrie, dupa sase ani de procese si razboaie mediatice. Universitatea „Petre Andrei” din Iasi are peste 6.000 de cursanti si 200 de cadre didactice. A.S.