Pe cine vrea MRU in Parlamentul European, incepand din 2014

Pe cine vrea MRU in Parlamentul European, incepand din 2014

Presedintele partidului Forta Civica, senatorul Mihai Razvan Ungureanu, prezent astazi la Iasi, a vorbit despre o colaborare a actorilor politici de dreapta, aflati in opozitie.

Andreea Raducan isi lanseaza cartea la Iasi
Banii Salvarii, tocati pe piese: service de peste 1.500 lei/luna la fiecare ambulanta

In viziunea sa, acestia trebuie sa se prezinte in fata electoratului cu o lista comuna in cadrul alegerilor pentru Parlamentul European, iar aceasta lista trebuie sa contina nume reprezentative pentru cultura Romaniei, si nu „clienti de partid“.

„USL nu scade in sondaje pentru ca nu exista alternativa serioasa. Pentru a genera interes, alternativa trebuie sa intruneasca sprijinul majoritatii partidelor de dreapta. Este nevoie ca dreapta sa vina cu o lista comuna de oameni, nu neaparat inscrisi intr-un partid, dar care sa insemne ceva in cultura romaneasca. Ceea ce conteaza pentru cetateni nu este reprezentarea unui partid in Parlamentul Europei, ci reprezentarea Romaniei. Romania trebuie sa aiba in Parlamentul European nume care sa atraga respect, nu care se scufunda in anonimat“, a declarat Mihai Razvan Ungureanu. Tot in scopul coagularii fortelor de dreapta, presedintele Fortei Civice este convins ca lista comuna de la alegerile pentru Parlamentul European trebuie succedata de un candidat comun la Presedintia Romaniei si, in anul 2016, de inchegarea unei federatii a partidelor de dreapta.

Tot in cadrul conferintei de presa de ieri, Ungureanu a dezvaluit ca Forta Civica pregateste o manifestare de proportii, ce va demara la sfarsitul acestei luni si se va desfasura pe tot parcursul lunii iunie, pana la inceputul lui iulie, constand intr-o serie de dezbateri referitoare la regionalizare, precum si la consecintele economice si socio-demografice ale acestui proces de reorganizare administrativ-teritoriala. Rezultatul dezbaterilor va fi sintetizat intr-un volum care va fi pus la dispozitia Guvernului. „Vrem sa aratam ca, dincolo de politica si dispute ideologice, avem si un rol de corectie administrativa. Boicotarea referendumului este un raspuns posibil pe care ne gandim sa-l dam, daca Guvernul nu va tine cont de sugestiile noastre“, a mai spus Mihai Razvan Ungureanu.

De asemenea, intrebat daca Forta Civica va avea un candidat la Iasi in cazul in care sefia municipiului sau a judetului vor ramane vacante ca urmare a regionalizarii, senatorul a raspuns ca in fiecare filiala puternica din tara se va propune o persoana in eventualitatea unor alegeri anticipate.