Parcarea din fata Teatrului National a primit unda verde

Parcarea din fata Teatrului National a primit unda verde

Ieri, in Sala Mare a Primariei Iasi, a avut sedinta ordinara de luna aceasta a Consiliului Local. Toate punctele de pe ordinea de zi, cu exceptia unuia singur care a fost amanat, au fost aprobate de consilieri. Cel mai important proiect de hotarare viza programul de modernizarea si reabilitare a parcului din fata Teatrului National „Vasile Alecsandri“.

Un tanar a fost muscat de organele genitale de propriul cal
Senatorul Mihaela Popa a trecut de partea opozitiei

Proiectul, cu numarul 12, cel referitor la aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenti documentatiei de autorizare a lucrarilor de interventii (DALI) pentru proiectul „Modernizarea si Reabilitarea Parcului Public al Teatrului National Vasile Alecsandri“, a fost cel mai dezbatut subiect al sedintei. La discutii a participat si arhitectul Daniel Visan, cel responsabil de acest proiect. Visan a explicat consilierilor in ce consta reamenajarea parcului mentionat si cum se va construi parcarea subterana. Arhitectul a fost sustinut in interventiile sale si de edilii municipiului.

Dupa dezbateri, proiectul a fost aprobat, dar cu patru abtineri: Anca Preda, Florin Boca, Vlad Nedelcu si Gabriel Grigore.

Investitia necesara implementarii proiectului din fata Teatrului National se ridica la suma de 82,2 milioane de lei, adica 18,8 milioane de euro cu tot cu TVA, si va fi implementata cu fonduri europene, abia dupa 2014.