Parc de joaca lasat in paragina

Parc de joaca lasat in paragina

Merg in parc pentru a se catara in copaci. Asta fac copiii care locuiesc pe strada Ion Creanga atunci cand ies la joaca.

A indurat dureri cumplite timp de sapte zile
Tudor Ciuhodaru nu-l iarta pe seful lui de la Urgente

Si asta pentru ca singurul parc din zona este uzat si saracacios iar copiii spun ca se plictisesc. In plus, acestia se tem de capusele care le-ar putea pune viata in pericol, intrucat, buruienile crescute acolo sunt mai inalte decat ei. In cadrul campaniei "Iasul, capitala verde sau oras al betoanelor?", acestia au spus cum si-ar dori sa arate parcul de joaca la care viseaza.

Plictisiti de mobilierul vechi de cativa ani, copiii cauta alte modalitati de a se recrea si a-si consuma energia. Se catara prin copacii din parc pentru a culege corcoduse si se fugaresc prin buruienile crescute la voia intamplarii. Si asta pentru ca, spun ei, sunt prea putine "jucarii" in parc, iar o parte dintre cele existente sunt stricate.

"Mi-ar placea ca balansoarul sa fie imbunatatit pentru ca balansoatrele sunt stricate. Acum ne-am gasit o ocupatie in copac. Culegem corcoduse si le mancam. Ne-am cam plictist", a spus un copil.

"M-am plictisit sincer. Si ce faceti cand veniti aici in parc? Ne suim in copac. Vad ca aveti cateva jucarii pe aici. Da, dar ne-am plictisit de ele", a spus un alt copil. parc stricat in ion creanga 3In afara de faptul ca se plictisec, copiii se gandesc chiar la propria siguranta si se tem de capusele care se pot ascunde printre buruienile netaiate.

"Sa fie iarba tunsa. Dar de ce vrei acest lucru? Pentru ca daca ne jucam putem sa ne intepam sau sa vina vreo capusa pe noi", a spus un copil. "Sa se repare gardurile, sa taie copacii, pentru ca sunt copii care se pot accidenta, si iarba ar trebui luata de aici ca totusi e un parc de joaca nu e un loc verde", a spus un alt copil.

 Ce si-ar dori copiii sa gaseasca intr-un parc unde petrec ore bune?

"Invartitoare, caluti, balansoare noi, leagane", au spus copiii. Trebuie sa mai treaca insa mult timp pentru ca visul lor sa devina realitate. Deocamdata, asa cum fac de obicei, edilii doar promit ca se vor interesa de situatia din zona respectiva.