Pana in iarna, CET Iasi va fi preluata de un investitor privat

Pana in iarna, CET Iasi va fi preluata de un investitor privat

Pana in iarna, CET SA Iasi va fi preluata de un investitor privat strain prin licitatie publica pentru concesionarea intregului serviciu.

RATP Iasi renunta sa mai cumpere tramvaie SH
Spectacol de iluzionism, atelier de magie, concurs de sculptat bostani, weekendul acesta la Palas

Cei mai interesati de termocentrala ieseana s-au aratat pana in prezent firma Korea Electric Power Corporation (KEPCO) si francezii de la Dalkia, care au venit la Iasi pentru a negocia o eventuala preluare a sistemului de producere si distributie a agentului termic.

Daca pana la debutul sezonului rece licitatia nu va fi finalizata, municipalitatea ar putea opta pentru predarea catre un investitor, pe o perioada de un an, prin simpla negociere. In august, edilii si conducerea CET se vor intalni cu finlandezii de la Vahanen, interesati si ei de o eventuala preluare a CET. Intre timp insa, reprezentantii CET au anuntat ca de maine se va demara pregatirea documentatiei pentru licitatie. Totodata, delegatia coreeana a firmei Korea Electric Power Corporation (KEPCO) s-a aratat interesata si de cartierul pe care municipalitatea vrea sa il ridice in zona Moara de Vant, dar si de autostrada Est-Vest. Amintim ca saptamina trecuta, CET-ul a fost vizitat de o firma  din Franta, care s-a interesat de modul in  care poate fi concesionata activitatea  de termoficare. In luna august este asteptata la Iasi si o delegatie din Finlanda, care s-a aratat interesata de termocentrala.

G.C.