O studenta din Iasi s-a legat la ochi, a lasat un bilet de adio si a sarit pe geam

O tanara de 22 de ani a incercat sa-si puna capat zilelor vineri, 1 martie, aruncandu-se de la etajul al III-lea al Caminului C6 din Complexul „Titu M

Eleva din Pascani, calcata pe trecerea de pietoni de un sofer baut
Nou-nascutii prematur au mai multe sanse la viata!

O tanara de 22 de ani a incercat sa-si puna capat zilelor vineri, 1 martie, aruncandu-se de la etajul al III-lea al Caminului C6 din Complexul „Titu Maiorescu“ de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iasi.

Desi a supravietuit cazaturii, aceasta se afla internata la Terapie Intensiva la Spita­lul „Sfantul Spiridon“, suferind multiple traumatisme, cu fractura la nivelul coloanei vertebrale, exis­tand sanse mari ca in urma operatiilor pe care le va suferi ulterior la Spitalul de Neurochirurgie, medicii sa nu ii poata reda intreaga mobilitate si sa ramana paralizata de la brau in jos.

„A intervenit un echipaj SMURD, la fata locului fiind gasita o tanara cu fractura de coloana si o fractura la nivelul gleznei. A fost dusa la Spitalul de Neurochirurgie unde urma sa fie operata“, a precizat prof. dr. Diana Cimpoesu, medic-sef UPU-SMURD.

Si-a legat ochii cu o esarfa

A.P. studia la master, anul I, la Facultatea de Biologie de la UAIC, dupa ce finalizase studiile de licenta la Agronomie. Colegii si prietenii o descriu ca fiind o fata retrasa, dar comunicativa, care scria poezii in timpul liber, nu isi facuse foarte multi prieteni si isi petrecea timpul in cea mai mare parte alaturi de prietenul sau, cu care avea o relatie de mai multi ani.

In seara zilei de 1 martie, aceasta s-a intors la camin in jurul orei 20.00, era singura in camera de camin, colegele fiind plecate pentru weekend acasa. A scris un bilet de adio pe care l-a pus intr-o geanta si a mers la etajul al IV-lea al caminului cu gandul sa se arunce de la geamul de la baie. Acolo, insa, mai multe studente au intrat peste ea in timp ce se pregatea si fata a plecat, coborand la etajul inferior, unde era si cazata, uitandu-si in urma geanta unde era si biletul. A luat un scaun si s-a dus cu el la geamul de la baie unde s-a urcat.

Esarfa i-a indus in eroare in prima faza pe medici, acestia presupunand ca aceasta fusese implicata in vreun fel de joc si a cazut de la etaj, insa ulterior s-a gasit scaunul in dreptul geamului de la baie. Primul care a vazut-o pe fata cazand a fost portarul de la Muzeul Universitatii, care trecea prin campus, iar la politie a sunat portarul de la caminul vecin, C7. Martorii spun ca daca ar fi cazut cativa centimetri mai in fata, fata ar fi ajuns pe o alee betonata, chiar in dreptul bordurii, si s-ar fi lovit mult mai grav decat acum cand a cazut pe pamant.

Imediat dupa ce a fost luata de ambulanta, personalul universitatii a gasit poseta in baia de la etajul al IV-lea unde era si biletul de adio. In el, studenta multumea mai multor oameni pentru care spunea ca „am tot respectul si ii iubesc“, acestia fiind prietenul ei, sora, mama si mai multe colege, dar si ca sunt „oameni pentru care nu am niciun respect si ii urasc“. „Sa ma planga si altii cat am plans eu, toata viata mea a fost numai cosmar, numai durere“, ar mai fi scris fata.

Mesaje de dragoste pe Facebook

Conducerea universitatii a fost in legatura permanenta cu spitalul, iar parintii fetei, care sunt divortati, au primit cazare in caminele UAIC cat timp fata lor este in spital. Reprezentantii institutiei de invatamant superior au precizat ca cel putin in ultimii zece ani nu s-au mai intalnit cu un astfel de caz si ca vor incerca sa ajute cu tot ce este posibil familia fetei. Colegele fetei de camera si familia le-au transmis acestora ca nu se asteptau ca fata sa recurga la un astfel de gest si ca sunt cu totii socati.

Pe 28 februarie, cu o zi inainte sa se arunce de la etajul al III-lea al caminului, studenta de 22 de ani ii scrisese un mesaj de dragoste prietenului ei pe Facebook, in care scria ca iubirea inseamna daruire, grija, rabdare, altruism, dragoste, respect, incurajare, timp petrecut impreuna care nu se mai poate intoarce si „amintiri care nu vor putea fi uitate nicicand“.