O institutie va prelua toate spitalele din Iasi

O institutie va prelua toate spitalele din Iasi

Din luna septembrie, o institutie de invatamant ar putea prelua majoritatea spitalelor din Iasi cu acordul Ministerului Sanatatii.

Activele unei societati din judet vor fi scoase la vanzare
Batuti in club, de Ziua Romaniei

Este vorba despre Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa“, care a preluat deja Spitalul CFR, luna trecuta, pentru a crea un centru medical performant.

„Suntem in faza de a lua o decizie extrem de importanta pentru Romania: sa aducem in subordinea universitatilor spitalele clinice, astfel incat acolo sa se desfasoare un proces integrat de pregatire si munca“, a explicat Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii.

La Iasi, spitalele din subordinea Ministerului Sanatatii sunt Institutul Regional de Oncologie, Institutul de Boli Cardiovasculare „G. Georgescu“, Spitalul de Psihiatrie „Socola“ si Spitalul „Sf. Spiridon“.

„Vrem sa dezvoltam la Iasi un centru universitar medical, precum cel din Franta. Nu ne ajunge un singur spital si, din acest motiv, ministrul Sanatatii ne-a propus tuturor rectorilor universitatilor de medicina sa facem o evaluare a unitatilor sanitare din subordinea Ministerului, precum si a autoritatilor locale, pentru a vedea care ar putea fi preluate. Dupa aceasta evaluare, rectorii vor face propuneri Ministerului Sanatatii“, a completat prof. univ. dr. Vasile Astarastoae, rectorul universitatii.