O companie de IT si Outsourcing din Bacau ataca piata ieseana

O companie de IT si Outsourcing din Bacau, fondata si condusa de un antreprenor belgian, se extinde puternic pe piata ieseana. ISSCO, companie ce numara in momentul de fata 24 de angajati si cu afaceri de 500.000 euro in 2015, a inchiriat 350 de metri patrati in cladirea de birouri ARIA Office Center, situata pe Soseaua Nationala nr. 37. 

Investitie de milioane euro inaugurata la Prisacani
Masini furate din Slovacia si Franta, depistate la frontiera cu Republica Moldova

„Este o miscare curajoasa din partea ISSCO, contra curentului actual de migrare a unor servicii dinspre orasele secundare de succes spre orasele tertiare. ISSCO isi consolideaza imaginea de jucator important in Iasi si Bacau, fiind o companie implicata activ in sprijinirea comunitatilor din care isi recruteaza specialistii IT”, spune Dan Zaharia, senior leasing consultant la EXTIND. La Iasi, compania ISSCO va angaja pentru inceput 50 de IT-isti si tinteste realizarea unei cifre de afaceri pentru acest an de patru ori mai mari fata de cea din 2015. „Estimam ca la sfarsitul anului 2016 cifra de afaceri sa se ridice la 2 milioane de euro, luand in calcul proiectele pe care le vom pune in aplicare impreuna cu echipa de dezvoltatori care ni se va alatura din Iasi.

Proiectele pe care le vom demara aici implica efortul sustinut al unei echipe de 50 de oameni, cifra la care ne dorim sa ajungem pana la sfarsitul acestui an, extindere pe care o vom continua si in Bacau, insumand in final un numar de peste 100 de angajati”, a precizat conducerea ISSCO.

CEO al companiei ISSCO, Nick Vercruyssen, se bucura de notorietate pe piata de nearshoring, dublata de o activitate profilica pe piata romaneasca de dezvoltare software la comanda, web, aplicatii mobile si solutii de monitorizarea prin GPS pentru vehicule. Vercruyssen detine un masterat in informatica, obtinut la Universitatea din Gent (Belgia), si are o experienta de peste 10 ani in Project & Team Management.

Compania bacauana este condusa si de John Maxwell, membru in clusterul IT ADI Euronet si in Consiliul de administratie al Fundatiei Comunitare Bacau. „Anii de experienta acumulata in diferite companii internationale de IT mi-au oferit privilegiul de a lucra cu specialisti in domeniu, de diverse nationalitati. Ocupand functii de Project Manager, Sales Manager, R&D Manager, dar si Scrum Master, am radiografiat echipe in cele mai launtrice resorturi ale sale, invatand cum trebuie coordonate si stimulate, totul stand sub semnul provocarii atat din punct de vedere functional, tehnic, cat si comercial.

Nu exista talent innascut, succesul intr-o meserie nu e ceva cu care te nasti, este ceva ce dobandesti prin munca, oferind echipei toate instrumentele necesare cresterii, dezvoltarii si performantei prin perseverenta si potentarea rezultatelor”, a declarat Nick Vercruyssen.