Numire surpriza la sefia Termo-Service

Numire surpriza la sefia Termo-Service

Schimbare surprinzatoare la sefia a doua institutii subordonate municipalitatii.

Solicitare de sute de hectare pe raza municipiului Iasi
Primavara aceasta Iulius Mall Iasi te inarmeaza cu frumusete

Primarul Gheorghe Nichita a anuntat ca directorul Directiei Locale de Evidenta Populatiei, Marius Bodoga, va prelua mandatul de director adjunct la Termo-Service. Astfel, Bodoga va face echipa cu Ciprian Chirita, pana recent sef al Corpului de Control din Palatul Roznovanu, care l-a inlocuit pe Tudor Tudose.

Anuntul a venit dupa ce tot astazi, in sedinta de Consiliu Local, s-a aprobat noul contract pe care municipalitatea il va incheia cu Termo- Service.

Intrunirea de astazi a alesilor locali a durat doar 13 minute. Primele 8 puncte de pe ordinea de zi au fost aprobate la foc automat, in doar 7 minute, cel de- al noualea suscitand cateva intrebari si explicatiile aferente.

“Aici vad ca proiectul prevede sa se asigure managementul financiar pentru imobile cu destinatia de locuinta. Avem deja imobile care se afla in administrarea Termo- Service, nu inteleg pentru ce este proiectul”, a spus liderul grupului consilierilor locali PPDD, Anca Preda.

Ca explicatie, viceprimarul Gabriel Surdu a spus ca se doreste responsabilizarea sefilor Termo-Service, in conditiile in care pana acum o parte dintre atributii reveneau Primariei.

“Faciliteaza Termo-Service-ului interventia in caz de nevoie la imobilele respective pentru reabilitarea lor, pentru repartizarea consumului pe apartamente, toate cheltuielile care sunt la Termo-Service, inclusiv actiunile de repartizare a sumelor pe care debitorii, chiriasii, le au, sa nu fie in sarcina Prmariei, ci sa fie in sarcina celui care administreaza aceste imobile in sensul de a intra cu administrarea per total, nu secvential”, a afirmat viceprimarul Gabriel Surdu.

Concret, daca pana acum chiriasii municipalitatii erau evacuati daca aveau datorii la intretinere, insa fara ca acestea sa fie recuperate, in viitor Termo-Service ii va putea actiona in instanta dupa trei luni de neplata a facturilor si, totodata, le va sista si utilitatile. Tot astazi, in urma propunerii unui alt consilier, mandatul incredintat societatii Termo-Service va fi pe 2 ani, nu pe 5, asa cum se prevedea in proiect. Primarul Gheorghe Nichita spune ca acest contract era necesar pentru ca Termo-Service functiona pe baza unui regulament vechi si depasit. Edilul sustine ca noua conducere a societatii va rentabiliza activitatea.

“I-am dat girul dlui director general sa- si completeze echipa de conducere, pare-se ca acum il va coopta ca adjunct pe dl Bodoga, pe Marius, ca-l vrea acolo, si cauta un director economic, pare-se ca a gasit-o. De acum e treaba sa ce va face la Termo-Service, vom face evaluari permaente, dl Surdu se ocupa foarte bine si asteptam ca acum sa pregateasca iarna care vinde, pentru ca iarna se vede foarte bine cum functioneaza Termo- Service-ul”, a precizat primarul Gheorghe Nichita.

Tinand cont de vacantarea functiei de sef la Evidenta Populatiei, sunt voci care deja afirma ca postul i se pregateste prefectului demisionar Romeo Olteanu.

In privinta desemnarii noului prefect, Nichita spune ca decizia apartine Guvernului, care se va reuni in sedinta pe 20 august.