Numar record de pasageri la Aeroportul International Iasi

Numar record de pasageri la Aeroportul International Iasi

Aeroportul International Iasi a incheiat luna iunie 2017 cu cel mai mare numar de calatori inregistrat vreodata intr-o singura luna.

Vesti bune pentru ieseni! Se deblocheaza 300 de posturi in spitale
„Noul Cod al Muncii va falimenta firmele mici“

Astfel, 101,615 de persoane au tranzitat aeroportul iesean luna trecuta, avansul fiind de 44,21 de procente fata de perioada similara a anului precedent, iar comparativ cu luna iunie 2015, cresterea este de 204 %.

„Suntem bucurosi de rezultatele privind mobilitatea pasagerilor la Aeroportul Iasi. Cresterea traficului pe aeroportul nostru este vizibila in fiecare luna, iar cifra record, de peste 100.000 de pasageri, cu care am incheiat luna iunie, confirma previziunile noastre privind depatirea pragului de un milion de calatori pana la finalul anului. Cresterea spectaculoasa se datoreaza si operarii noilor zboruri directe ce au fost introduse in orarul nostru: Valencia, Florenta, Glasgow si Constanta, dar si cresterii frecventei pe anumite rute deservite de companii diferite, o cerere foarte mare, in acest sezon fiind pentru cursele in regim charter spre destinatii de vacanta in Grecia si Turcia. Continuam, in paralel, demersurile pentru deschiderea unor rute directe noi spre Amsterdam, Frankfurt, Atena, Dublin, Varsovia sau Zagreb. In acest moment, avem o distributie destul de echilibrata a destinatiilor in toata Europa, iar conectivitatea, inclusiv cu orase importante din tara, reprezinta o garantie ca ne vom mentine in topul aeroporturilor regionale, tinta noastra fiind aceea de a atrage clienti nu doar din Moldova, ci si din Republica Moldova si Ucraina. De asemenea, speram sa reusim sa realizam, cat mai curand, o prima etapa din noul proiect de dezvoltare a Aeroportului Iasi, odata ce vom dispune de banii necesari, pentru ca doar asa vom putea sustine eficient traficul masiv de pasageri”, a declarat conducerea Aeroportului International Iasi.

De la Aeroportul Iasi se poate calatori, in prezent, spre 24 de destinatii, 19 fiind internationale, cu patru companii diferite ce opereaza zboruri in regim permanent:

TAROM: Madrid, Londra (Luton), Torino, Tel Aviv si Bucuresti;

BLUE AIR: Paris (Beauvais), Londra (Luton), Roma (Fiumicino), Barcelona, Bruxelles, Koln (Bonn), Torino, Valencia, Glasgow, Florenta, Munchen, Milano (Bergamo), Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Oradea (via Bucuresti) si Constanta;

WIZZ AIR: Londra (Luton), Milano (Bergamo), Roma (Ciampino), Venetia (Treviso), Catania, Bologna, Larnaca si Tel Aviv;

AUSTRIAN AIRLINES: Viena.