Nou protest al locuitorilor din Valea Lupului

Cateva zeci de locuitori din comuna ieseana Valea Lupului au protestat, din nou, in aceasta seara, fata de trecerile de pietoni insuficiente si nesig

Oprea (PDL): « Candidez la Primarie si la sefia partidului »
Zilele Revistei ”Convorbiri Literare” la UPA

Cateva zeci de locuitori din comuna ieseana Valea Lupului au protestat, din nou, in aceasta seara, fata de trecerile de pietoni insuficiente si nesigure de pe drumul european 583.

Ei au cerut urgentarea construirii de pasarele pentru ca traversarea strazii sa nu mai fie un risc nici pentru pietoni, nici pentru conducatorii auto.

Primarul comunei Valea Lupului, Dumitru Mihailuc, a declarat, saptamana aceasta, ca singurele solutii, pe termen scurt, sunt introducerea presemnalizarilor pentru trecerile de pietoni, montarea limitatoarelor de viteza si a semafoarelor, iar traficul greu sa fie deviat prin Miroslava.

Potrivit primarului Dumitru Mihiilus, in dreptul Popasului Pacurari nu se poate ridica o pasarela deoarece pe o parte a drumului european 583 se afla calea ferata si cele doua magistrale care alimenteaza cu apa municipiul Iasi. Astfel de constructii ar putea fi ridicate doar in zona Troitei si in vecinatatea Societatii Antibiotice.

Reamintim ca in ultimele saptamani locuitorii din comuna ieseana Valea Lupului au protestat in repetate randuri, solicitand pasarele pietonale pentru a treversa drumul european 583, dupa ce in zona s-au produs mai multe accidente foarte grave.