Noaptea Cercetatorilor Europeni, marcata la Observatorul Astronomic din Barlad

Reprezentantii Observatorului Astronomic din cadrul Muzeului ‘Vasile Parvan’ din Barlad organizeaza vineri, 29 septembrie, o serie de evenimente, in c

Targuri cu ocazia sarbatorilor pascale
Subprefctul Bogdan Saramet va incepe instruirea cu primarii

Reprezentantii Observatorului Astronomic din cadrul Muzeului ‘Vasile Parvan’ din Barlad organizeaza vineri, 29 septembrie, o serie de evenimente, in cadrul Noptii Cercetatorilor Europeni, activitate desfasurata in aproximativ 300 de orase europene.

‘La Observatorul Astrononomic din Barlad ne propunem sa facem o incursiune in domeniul cercetarii stiintifice astronomice. Publicul vizitator va avea ocazia sa afle mai multe informatii despre modul in care se determina pozitiile de asteroizi sau comete cu ajutorul telescopului principal sau cum se pot observa supernovele. Totodata, cei prezenti vor avea ocazia sa observe in timp real imagini captate de telescopul principal. Vor fi organizate si observatii astronomice cu ajutorul telescoapelor pentru public’, a declarat Ciprian Vintdevara, muzeograf la Planetariul si Observatorul Astronomic al Muzeului ‘Vasile Parvan’ Barlad.

Noaptea Cercetatorilor Europeni face parte din seria de evenimente finantate de catre Comisia Europeana prin Programul Cadru de Cercetare si Inovare H2020, actiunile Marie Sklodowska – Curie (MSCA) si isi propune sa arate publicului ce inseamna sa fii cercetator si cat de interesanta poate fi munca de cercetare.

In Romania, cu ocazia acestui eveniment, centrele oraselor Alba Iulia, Arad, Barlad, Bacau, Brasov, Bucuresti, Constanta, Cugir, Deva, Hunedoara, Galati, Oradea, Ploiesti, Sibiu, Suceava, Tulcea si Zalau vor fi transformate in laboratoare de stiinta unde vor avea loc experimente inedite, prezentari interactive, activitati educative pentru copii, concursuri si multe alte activitati care vor imbina stiinta cu invatarea distractiva.