Nichita asteapta noua conducere a Prefecturii

Nichita asteapta noua conducere a Prefecturii

Presedintele filialei iesene a PSD, primarul Gheorghe Nichita a afirmat, in cadrul unei conferinte de presa, ca asteapta ca vineri sa fie instalata noua conducere a Institutiei Prefectului.
Primarul Nichita sustine ca este posibil ca in sedinta de guvern de vineri, sa fie facute numirile pentru functiile de prefecti si subprefecti din tara, printre acestea fiind si cele de la Iasi.
Conform primarului, pana acum PSD Iasi a facut propunerile pentru postul de prefect, in persoana directorului Directiei Finantelor Publice Locale Victorel Lupu, iar pentru cele de subprefecti PD-L i-a nominalizat pe avocatul Dragomir Tomasevschi si consilierul judetean Cristian Angheluta.
Acestia ii vor inlocui pe cei doi subprefecti Vasile Etcu si

Evacuati cu jandarmii dintr-un camin al Primariei Iasi
Un nou plan pentru Strandul Municipal. Licitatie in martie

Marius Bodea, ultimul avand si titlul de prefect interimar pana la solutionarea cazului prefectului suspendat in 2006, Vasile Radu Prisecaru.
  Cu toate ca din 2005 aceste functii sunt apolitice, liderul PSD Iasi Gheorghe Nichita a refuzat sa raspunda daca aceste numiri sunt in temeiul legii.
De cealalta parte, subprefectul Vasile Etcu sustine ca, in conformitate cu Legea 188 din 1999, nu poate fi schimbat din functie, ci doar mobilitat.
La randul sau, subprefectul Marius Bodea sustine ca nu poate fi schimbat din functie sau mobilitat cel putin un an, intrucat a castigat postul de subprefect in urma unui concurs sustinut la sfarsitul lunii noiembrie 2008.