Mumia din Gradinari

Mumia din Gradinari

Locuitorii unui bloc cu patru etaje de pe strada Parcului au fost timp de 3 ani vecini cu un mort. Barbatul de 70 de ani mumificat a fost descoperit dupa ce s-a spart o teava in apartamentul sau.Cadavrul nu prezinta urme de violenta, de aceea se presupune ca batranul nu a fost ucis. Neculai Sirghie a fost gasit langa pat de vecinii sai care au spart usa apartamentului.

Sorin Balanescu isi continua protestul in fata Palatului Roznovanu
Profesoara porno din Prisacani, gasita de elevi la videochat

Daca in locuinta situata la etajul 1 nu se spargea o teava, mumia nu era descoperita.Se presupune ca barbatul a murit in toamna lui 2006, deoarece pe masa era un cupon de pensie, din octombrie 2006, iar pe perete un calendar crestin ortodox, din acelasi an.Batranul locuia singur, nu avea sotie, nici copii. ” Ieri a fost inundatie, eu eram acasa si zic: bate la usa cealalta, iar vecinul de acolo imi zice: pai nu e nimeni acasa. Omul asta de vreo 3 ani nu mai sta aici, iar noi ieri l-am gasit mort in casa”, povesteste vecina de la parter. Neculai Sirghie a muncit pe vremuri la o fabrica de mobila. „Usa a fost gasita incuiata, ferestrele si usa balconului, la fel incuiate, asigurate pe interior. In locuinta a fost gasit actul de identitate si cupoane de

pensie, ultimul fiind din octombrie 2006. Cadavrul nu prezinta urme vizibile de violenta, acum fiind intocmit dosar penal de moarte suspecta.”, a declarat subinspector Virginia Pralea, purtator de cuvant IPJ Iasi. Preotii au varianta lor. „Atunci cand se gaseste trupul neputrezit al unui om, din punct de vedere teologic pot fi 2 situatii: fie trupul respectiv n-a putrezit pentru ca persoana decedata a savarsit anumite pacate foarte grele, foarte mari sau a fost blestemat si Dumnezeu randuieste ca trupul sa nu putrezeasca pentru a i se citi rugaciunile de iertare, de dezlegare. Cea de-a doua situatie, persoana respectiva este o persoana sfanta a avut o viata sfanta si Dumnezeu drept dar randuieste sa nu-i putrezeasca trupul.”, a spus Gheorghe Mihaila, preot.

Mumificarea se produce la o temperatura constanta

Cadavrul barbatului a stat timp de trei ani la o temperatura constanta. Asa explica medicii legisti procesul mumificarii lui Neculai Sirghie. Medicul Beatrice Ioan din cadrul Institutului de Medicina Legala Iasi se ocupa de necropsia cadavrului. Procesul de mumificare poate incepe la 3 luni de la deces, sau mai tarziu. Daca in garsoniera ar fi fost un geam deschis, corpul ar fi intrat sigur in putrefactie. I.B.