Modernizarea albiei raului Bahlui a ajuns in zona Strandului Municipal

Modernizarea albiei raului Bahlui a ajuns in zona Strandului Municipal

Lucrarile din cadrul obiectivului de investitie „Regularizare rau Bahlui in Municipiul Iasi“, demarate in urma cu doi ani, s-au extins pana in amonte de podul ce face legatura intre cartierele Mircea cel Batran si Alexandru cel Bun.

O noua sansa de a scapa de electronicele si electrocasnicele vechi si uzate
Constantin Simirad, decorat de Regele Mihai

In aceasta zona se executa lucrari de stabilizare a albiei cu gabioane si la zidul de aparare impotriva inundatiilor.

In paralel, operatiunile de taluzare a malurilor au loc intre Podu Ros si podul Cantemir. In cadrul acestui segment de rau, malul stang este betonat in proportie de 95%, iar in cazul malului drept se pot observa progrese vizibile.

In aceasta perioada, muncitorii firmei Dimar, cea care a castigat contractul de lucrari, actioneaza in amonte de podul Cerna. Au ingustat albia raului cu ajutorul unor cosuri din plasa de metal umplute cu pietre (gabioane), cu scopul de a favoriza accesul utilajelor in zona albiei. Se lucreaza la stabilizarea malurilor in vederea taluzarii lor si apoi a betonarii albiei.

Din pacate, procesul de modernizare si curatare a albiei Bahluiului a scos la iveala o problema ce danuie de ani buni in aceasta zona, anume, salubrizarea ineficienta sau lipsa acesteia pe ambele maluri ale raului. Mormanele de sticle din plastic, articole vestimentare, polistiren, borcane, saci menajeri etc. ar trebui sa dea un semnal de alarma municipalitatii, cea care are in subordine firma de salubritate a orasului.