Miscarea Populara are filiala la Iasi

Miscarea Populara are filiala la Iasi

Fundatia Miscarea Populara si-a prezentat echipa de conducere la nivel local. Din aceasta fac parte oameni de afaceri si profesori universitari.

Eroii romani, comemorati la cimitirul Eternitatea
Nu mai este loc la Ortopedie!

Anterior lansarii oficiale, consilierii prezidentiali Sebastian Lazaroiu, Daniel Funeriu si Cristian Diaconescu au participat la o dezbatere cu sustinatorii Miscarii Populare.

Printre cei care s-au alaturat discutiilor s-au numarat si cativa reprezentanti ai Partidului Democrat Liberal. Fundatia Miscarea Populara si-a infiintat filiala locala. Membrii fondatori au prezentat echipa de coordonare si grupurile de lucru de la Iasi.

"Numele celor 7-8 persoane care constituie nucleul de organizare a conducerii filialei sunt personalitati importante, foarte competente, credibile din universitate, din mediul de afaceri, deci filiala Iasi este una extrem de puternica, a spus Marian Preda, membru fondator Fundatia Miscarea Populara.

In urmatoarea perioada vor avea loc dezbateri in mai multe orase din tara pe teme care intereseaza opinia publica. Printre acestea se numara revizuirea Constitutiei sau regionalizarea.

"Noi incercam sa vedem daca societatea doreste si este dispusa sa mai faca o incercare pentru ca vedem foarte multa nemultumire in jurul nostru, multi s-au restras in propriile spatii si nu mai vor sa vada ceea ce se intampla in politica si in spatiul public, nu ca nu ar fi interesati , ci pentru ca au fost dezamagiti de prea multe ori, a spus Georgeta Condur, membru fondator Fundatia Miscarea Populara.

Membrii fondatori mai sustin ca pe viitor li se vor alatura in fundatie mai multi democrat- liberali.

"Nu dorim sa ne asezam langa partidele politice, ceea ce dorim este sa ne adresam celor care in acest moment nu participa la viata politica si la viata societatii romanesti, insa care au ceva de spus, care doresc sa se refera de o maniera activa care se refera la realitatile romanesti, a spus Cristian Diaconescu, fondator Miscarea Populara.

La dezbaterea organizata de Miscarea Populara au participat din partea PDL senatorul Dumitru Oprea, fostii deputati Nicusor Paduraru si Marius Spanu, consilierul local Gabriel Grigore si consilierul judetean Liliana Romaniuc.

Acestia nu exclud varianta inscrierii in fundatie, daca nu se vor mai regasi in principiile partidului din care fac parte.

"Este o miscarea care sper sa se concretizeze intr-o intarire a dreptei, orice miscare de dreapta imi este apropiata. Inscrierea in miscare este o chestie cu sufletul, eu sunt inscris in ea de cand exista ideea de dreapta, o formalizare printr-o depunere de cerere, nu reprezinta cel mai important lucru, nici nu ma impedica sa o fac vreodata, a spus Dumitru Oprea, senator PDL.

"Am spus intotdeauna ca ca-l urmez pe Traian Basescu in cariera politica. Daca la un moment dat , traiectoria va presupune plecarea din Partidul Democrat Liberal, nu exclud plecarea, nici nu se pune problema, a spus Gabriel Grigore, consilier local PDL.

Membrii Fundatiei Miscarea Populara sunt in turneu prin tara. Pana in prezent au fost infiintate sapte fialiale judetene. Presedintele fundatiei Iasi va fi anuntat peste o saptamana.