Mii de ieseni la Noaptea Muzeelor

Mii de ieseni la Noaptea Muzeelor

Inca de la primele ore de la deschidere, mii de ieseni au participat la cea de-a noua editie a evenimentului cultural „Noaptea Muzeelor“.

Ambasadorul SUA felicita comunitatea roma de Ziua Internationala a Romilor – VIDEO
Terenuri din Iasi scoase la licitatie de Primarie

Muzeul Unirii a inregistrat in prima ora de la deschidere aproximativ 500 de vizitatori.

„Nu ne asteptam la un numar atat de mare de vizitatori inca de la prima ora de la deschidere. Spre desosebire de celelalte 12 muzee din Iasi, am pregatit si un spectacol muzical. Acest gen de evenimente au mare succes la publicul de toate varstele, in special pentru faptul ca se desfasoara pe timpul noptii. Speram sa avem la fiecare editie un numar cat mai mare de participanti”, spune unul dintre angajatii Muzeului Unirii.

Si la Palatul Roznovanu, in primele ore de la deschidere, au venit multi ieseni. Aici, acestia au putut vizita Sala Mare a palatului, avand ocazia sa asiste si la un recital de muzica simfonica.

Anul acesta este o dubla sarbatoare: Ziua Internationala a Muzeelor si Noaptea Europeana a Muzeelor.

Noaptea Muzeelor este un eveniment initiat de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO si de Consiliul International al Muzeelor (ICOM), la care participa anual aproximativ 3.000 de muzee din Europa.

Scopul proiectului este de a facilita accesul unui public nou la institutii de cultura.