Mii de credinciosi ieseni au primit Lumina Invierii de la Ierusalim

Mii de credinciosi ieseni au primit Lumina Invierii de la Ierusalim

Sarbatoarea Invierii a adunat mii de ieseni in centrul capitalei Moldovei. Ca si in ceilalti ani Lumina Sfanta a fost adusa de la Ierusalim.

Deputatul Ciuhodaru cere urgentarea dezbaterii legii sanatatii
Speriata ca va fi abandonata de sot, o ieseanca si-a dat foc in fata casei. A ars ca o torta

Mii. de credinciosi au asteptat sa ia lumina, in noaptea de Inviere, de la Catedrala Mitropolitana. Anul acesta, slujba Invierii lui Iisus Hristos a fost oficiata de Inalt Preasfintitul  Parinte Mitropolit Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, alaturi de un sobor de 12 preoti. „Biserica inseamna credinciosul sa mearga la biserica in fiecare duminica si sarbatoare…sa traiasca in fiecare saptamana, cel putin o data, aceasta stare de bucurie pe care intuiesc ca o aveti si dumneavoastra in aceasta clipa si cred ca se va prelungi in toate aceste zile de Paste. Liturghia este Paste pentru ca noi simtim prezenta Domnului, in fiecare Sfanta Liturghie credinciosul experimenteaza, traieste aceasta bucurie a Sfintelor Paste”, s-a adresat multimii IPS Parinte Mitropolit Teofan.  La slujba Invierii Mantuitorului Iisus Hristos, sustinuta la Mitropolia Moldovei si Bucovinei s-au numarat si enoriasi veniti special din alte judete pentru a primi lumina de la IPS Teofan. „Am mai fost acum doi-trei ani la Mitropolie. Eu sunt din Suceava si cum am fetele la facultate, la Iasi, am venit aici sa particip la slujba de Inviere si sa ascult cuvintele pline de intelepciune a Inalt Presfintitului Teofan. A fost o slujba frumoasa care mi-a redat linistea sufleteasca”, a spus o credincioasa prezenta la Catedrala Mitropolitana.  Cu evlavie, multimea de credinciosi a ascultat Pastorala de Pasti a IPS Teofan, urmata de cantarea din timpul Utreniei, sustinuta pe podiumul din fata sfantului lacas si Sfanta Liturghie a Sf. Ioan Gura de Aur. „Am prins o parte din predica IPS Teofan si mi s-a parut foarte convingatoare cuvantarea acestuia. Am avut placerea sa il ascult pentru a-mi umple sufletul de cuvinte frumoase si patrunzatoare. Este intr-adevar un om cu har”, a spus un iesean care a participat la slujba de Inviere oficiata la Mitropolia Moldovei si Bucovinei.

Ca in fiecare an, pentru a spori bucuria credinciosilor de Sfintele Pasti, Lumina Sfanta a fost adusa enoriasilor ieseni tocmai de la Biserica Sfantului Mormant din Ierusalim, cu un avion special. La miezul noptii, cei prezenti in curtea Catedralei Mitropolitane au primit lumina de la IPS Parintele Mitropolit Teofan. La finalul slujbei, in jurul orei 03.30, IPS Teofan a ciocnit cate un ou cu iesenii prezenti in curtea Mitropoliei, exemplul fiindu-i urmat si de parintii catedralei.

Nelipsite, din multimea adunata in curtea Mitropoliei, au fost zecile de forte ale Politiei, Jandarmeriei si Politie Locale, care au asigurat linistea si ordinea publica. In zona au fost prezenti si reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si ai Serviciului de Ambulanta, pentru a gestiona eventualele cazuri urgente. Din fericire, nu s-au inregistrat evenimente deosebite care sa necesite interventia acestor forte.