Michelle Obama, aflata in turneu in Africa de Sud, a adus un omagiu victimelor apartheidului

Michelle Obama, aflata in turneu in Africa de Sud, a adus un omagiu victimelor apartheidului

Prima doamna a SUA, Michelle Obama, a adus un omagiu victimelor apartheidului, in orasul-simbol Soweto, in cadrul turneului in Africa de Sud, relateaza BBC.

Iasiul a fost inclus in programul de reabilitate termica initiat de Guvern
Lovita de o masina in Podu Ros

Ea s-a adresat tinerelor, intr-o biserica ce a devenit simbol al revoltelor din Soweto din 1976. In urma cu 35 de ani a inceput revolta din Soweto, care s-a extins si la alte orase si a dat forta miscarii impotriva regimului alb, care a cazut in 1994. Michelle Obama a declarat ca lupta impotriva apartheidului, precum si miscarea pentru drepturile civile din SUA ar trebui sa le inspire pe tinere sa depaseasca problemele de astazi, cum ar fi HIV sau violenta impotriva femeilor. Luni, Michelle s-a intalnit cu Nelson Nandela. Aceasta este a doua vizita oficiala pe care Michelle Obama o face singura in strainatate, de cand Barack Obama a devenit presedinte. Prezentand-o pe Michelle Obama, sotia lui Mandela, Graca Michel, a vorbit despre simbolismul vizitei. "Erai un copil cand au avut loc revoltele din 1976. Acum, ca adult, vii la noi si ne arati cum triumful de ieri este triumful de azi. Te primim ca pe o fiica a mostenirii Africii si te numim 'regina lumii noastre", a spus ea.

Michelle Obama a amintit audientei despre lupta pentru libertate in Africa de Sud si SUA. "Este povestea tinerilor de acum 20 de ani, de acum 50 de ani, care au marsaluit pana la epuizare. Povestea celor care au indurat batai, gloante si zeci de ani in spatele gratiilor. Povestea celor care au riscat si sacrificat totul pentru libertatea pe care o meritau. Datorita lor ne putem aduna astazi aici. Datorita lor atat de multe tinere-lideri isi pot indeplini visele. Datorita lor stau in fata voastra ca prima doamna a Americii", a spus Michelle Obama.