Mesajul Adjunctului Secretarului de Stat pentru Europa si Eurasia, Victoria Nuland, cu privire la parteneriatul SUA-Romania

Mesajul Adjunctului Secretarului de Stat pentru Europa si Eurasia, Victoria Nuland, cu privire la parteneriatul SUA-Romania

Acesta este un an important pentru Romania si pentru relatia transatlantica. La implinirea a 10 ani de cand Romania este membru NATO, Statele Unite ale Americii isi exprima recunostinta pentru angajamentul tarii dumneavoastra fata de Alianta si pentru toate eforturile comune dedicate sustinerii pacii, libertatii si democratiei, atat in tarile noastre, cat si peste hotare.

Constructorii, instruiti de ITM
Si-a violat fiica minora de fata cu ceilalti copii

Astazi, urmarim cu totii cu ingrijorare evenimentele din Ucraina si am condamnat impreuna agresiunea militara a Rusiei si incercarea acesteia de a anexa Crimeea. Tot impreuna suntem alaturi de poporul ucrainean pe masura ce acesta incearca sa-si construiasca un viitor mai pasnic, unit, democratic si prosper.
 
In ultimii 10 ani, in calitate de aliati NATO, Romania si Statele Unite ale Americii au colaborat in Balcani, Afganistan, in Marea Mediterana si in Marea Neagra. Tot in calitate de aliati NATO, fiecare si-a asumat un angajament solemn in fata celuilalt, conform prevederilor Articolului 5 al Tratatului Nord-Atlantic. Astazi vreau sa reafirm in fata poporului roman ca Statele Unite isi respecta angajamentele.
 
Statele Unite ale Americii sunt alaturi de Romania in calitate de prieten si aliat si ne dorim sa continuam sa extindem si sa consolidam foarte importanta noastra colaborare.